Bulvių košė su spirgučiais, burokėlių mišraine ir sūnaus augintais pomidorais

Bulvių košė su spirgučiais, burokėlių mišraine ir sūnaus augintais pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas puikiai atspindi lietuviškos virtuvės paprastumą ir nuoširdumą. Bulvių košė su keptais svogūnais ir spirgučiais – tai klasikinis skonis, o šalia esanti burokėlių mišrainė ir namuose užauginti pomidorai suteikia patiekalui šviežumo. Tai tobulas pasirinkimas jaukiems vakarams, kai norisi kažko sotu ir skanu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Svogūnams ir spirgučiams kepti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Grūstuvė (Bulvių košei grūsti)

Ingredientai
  

Bulvių košė

  • 8 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Šoninė - Supjaustyta mažais kubeliais
  • 50 g Sviestas
  • 100 ml Pienas - Šildytas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Burokėlių mišrainė

  • 2 vnt Burokėliai - Virti ir tarkuoti
  • 100 g Grietinė
  • 2 vnt Marinuoti agurkai - Smulkiai pjaustyti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Patiekalui papuošti

  • 10 vnt Vyšniniai pomidorai - Perpjauti per pusę

Gaminimo eiga
 

  • Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos.
  • Kol bulvės verda, keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą, apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, pridėkite šoninę ir kepkite, kol spirgučiai taps traškūs.
  • Nusausinkite virtas bulves ir grūskite jas iki vientisos masės, pridėkite sviestą, pieną, druską ir pipirus, gerai išmaišykite, kol gausite purią košę.
  • Į bulvių košę įmaišykite keptus svogūnus ir spirgučius, viską gerai išmaišykite.
  • Burokėlius sumaišykite su grietine, marinuotais agurkais, druska ir pipirais.
  • Patiekite bulvių košę su burokėlių mišraine ir šviežiais vyšniniais pomidorais.

Pabaigai…

Galite pridėti česnako svogūnams kepti, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 7gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Burokėlių mišrainė, Lietuviška virtuvė, Sotus maistas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating