Bulvių kroketai su sūriu

Bulvių kroketai su sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasinerkite į gaminimo procesą su šiuo receptu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • bulvės: 1 kilogramas
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 30 gramų
  • tarkuotas fermentinis sūris: 30-40 gramų
  • miltai: 2 šaukštai
  • krakmolas: 1 šaukštas
  • druska
  • baltieji pipirai
  • malti muskatai
  • malti džiūvėsėliai
  • augalinis aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia bulves nuskuskime, nuplaukime, išvirkime pasūdytame vandenyje bei nusunkime.
  • Tuomet įdar karštas bulves dėkime sviestą, berkime tarkuotą sūrį bei viską sutrinkime grūstuvu (arba sumalkime mėsmale).
  • Tada į bulvių masę dėkime vieno kiaušinio trynį, miltus bei krakmolą. Paskaninkime druska, pipirais bei maltu muskatu. Gerai išminkykime.
  • Po to kiaušinį bei likusį baltymą išplakime.
  • Drėgnomis rankomis suformuokime bulvių rutuliukus, apvoliokime juos miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose.
  • Tada kepkime gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol mūsų kroketai gražiai apskrus.
  • Galiausiai iškeptus bulvių rutuliukus – kroketus dėkimeant servetėlės, kad susigertų visiškai nereikalingas aliejus. Mėgaujamės!

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Patiekalai su sūriu
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating