
Bulvių mišrainė su avokadais
Toliau rasite recepto aprašymą ir ingredientų sąrašą.
Ingredientai
- 500 g nesukrintančių bulvių,
- 1 svogūnas,
- po 1 geltonąją ir raudonąją paprikas, avokadą,
- 4 šaukštai citrinų sulčių,
- 150 g natūralaus jogurto,
- aštriosios paprikos miltelių,
- pusė ryšulėlio petražolių, pipirų.
Gaminimo eiga
- Gerai šepetėliu nušveistas neluptas bulves išvirkite sūdytame vandenyje ar garuose.
- Nusunkite, leiskite nugaruoti, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Nuluptą svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Nuvalytas paprikas – nedideliais keturkampiais.
- Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, supjaustykite gabalėliais ir tuojau pat apšlakstykite citrinų sultimis.
- Pusę jų sutrinkite šakute į tyrę. Likusius gabalėlius sumaišykite su bulvėmis, paprikomis ir svogūnais.
- Avokado tyrę sumaišykite su jogurtu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, aštriąja paprika, užpilkite ant mišrainės ir atsargiai išmaišykite.
- Kelis petražolių lapelius atidėkite papuošti, kitus smulkiai sukapokite, įmaišykite į mišrainę, papuoškite ją ir patiekite.
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.