Bulvių rageliai

Bulvių rageliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Visa informacija apie šį patiekalą yra žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g miltingų bulvių,
  • 20 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
  • šauktas aliejaus,
  • 1 smulkiai sukapotas svogūnas,
  • 150 g fetos (ar kitokio avių sūrio),
  • ryšelis petražolių,
  • 2 mielinės sluoksniuotos tešlos lakštai,
  • 1 trynys,
  • 2 šaukštai grietinėlės,
  • 1 šaukštas rupios druskos,
  • pipirų
  • druskos

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sugrūskite į košę, pagardinkite druska ir pipirais. Alyvuoges sukapokite. Svogūnus pakepinkite aliejuje.
  • Alyvuoges, sutrupintą sūrį, sukapotus svogūnus ir petražoles įmaišykite į bulvių košę.
  • Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, supjaustykite 18×10 cm gabalėliais, perpjaukite įstrižai, ant kiekvieno dėkite šaukštą įdaro, susukite nuo plačiosios pusės ir suformuokite ragelį.
  • Trynį sumaišykite su grietinėle, aptepkite ragelius, pabarstykite rupia druska.
  • Kepkite 15-20 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating