Bulvių rageliai
Visa informacija apie šį patiekalą yra žemiau.
Ingredientai
- 500 g miltingų bulvių,
- 20 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
- šauktas aliejaus,
- 1 smulkiai sukapotas svogūnas,
- 150 g fetos (ar kitokio avių sūrio),
- ryšelis petražolių,
- 2 mielinės sluoksniuotos tešlos lakštai,
- 1 trynys,
- 2 šaukštai grietinėlės,
- 1 šaukštas rupios druskos,
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Bulves sugrūskite į košę, pagardinkite druska ir pipirais. Alyvuoges sukapokite. Svogūnus pakepinkite aliejuje.
- Alyvuoges, sutrupintą sūrį, sukapotus svogūnus ir petražoles įmaišykite į bulvių košę.
- Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, supjaustykite 18×10 cm gabalėliais, perpjaukite įstrižai, ant kiekvieno dėkite šaukštą įdaro, susukite nuo plačiosios pusės ir suformuokite ragelį.
- Trynį sumaišykite su grietinėle, aptepkite ragelius, pabarstykite rupia druska.
- Kepkite 15-20 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.