
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite idėjų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- bulvių: 2 (didelės)
- žirnių: 50 gramų
- putpelių kiaušinių: 6
- citrinų: pusė citrinos
- grudėtų garstyčių: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
- ridikų: 2
- svogūnų laiškų: 40 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia bulves išverdame su lupenomis bei supjaustome stambiai.
- Tuomet į verdantį vandenį įdedame putpelių kiaušinukus bei verdame maždaug minutes.
- Tada į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberiame žirnelius bei verdame apie minutes.
- Svogūnų laiškus supjaustome.
- Dedame viską į lėkštę: supjaustytas bulves, supjaustytus ridikėlius, smukintus svogūnų laiškus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, ant viršaus užberiame žirnelius.
- Galiausiai salotas apšlakstome padažu. Padažą ruošiame taip: į dubenėlį sukrečiame grūdėtąsias garstyčias, supilame šviežiai spaustas citrinos sultis bei alyvuogių aliejų. Išmaišome. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.