
Bulvių spurgytės su sūriu
Sukate galvą, ką paruošti užkandžių stalui? O gal jau kasdienės užkandėlės atsibodo? Galbūt norisi kažko naujo ir dar neišbandyti? Galbūt Jums į pagalbą atbėgs šis receptas. Labai greitai pagaminamos, traškios, skanios, minkštos spurgytės iš virtų bulvių ir išsilydžiusio sūrio Jums patiks!
Ingredientai
- 1 pakelis čederio sūrio
- Dubenėlis virtų ir sutrintų bulvių
- 1 svogūnas
- Svogūno laiškai
- 2 skiltelės česnako
- 100 g šoninės
- 1 kiaušinis + kiaušinis apvoliojimui
- Miltai apvoliojimui
- Džiūvesėliai apvoliojimui
- Druska, pipirai
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Sūrį supjaustykite į kubelius (juos reikės dėti į spurgyčių vidų).
- Į dubenį sudėkite virtas ir sutrintas bei jau atvėsintas bulves, suberkite susmulkintą svogūną, svogūno laiškus, smulkintus šoninės gabaliukus, smulkintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Iš gautos masės suformuokite paplotėlį, į kurį įdėkite gabalėlį sūrio bei suformuokite rutuliuką.
- Gautas spurgytės apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinyje ir džiūvesėliuose, tą patį padarykite dar kartą.
- Kepkite arba virkite įkaitintame aliejuje, (galima kepti ir orkaitėje).
- Skanaus!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.