
ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže
Čia surašiau savo receptą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- 2 kg vištos sparnelių su nugarėlėmis
- 4 dideli svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- Miltai apvoliojimui
- Druskos šaukštelis
- Malti pipirai
- Džiovinti bazilikai, kalendra
- Vanduo
- Pomidorų tyrė (arba trinti konservuoti pomidorai) 200 ml
- Aliejaus kepimui, labai nedaug
Gaminimo eiga
- Sparnelius nupjaustyti, nugarėles sukapoti į 4 dalis.
- Miltus ir druską sumaišyti. Į įkaitintą su aliejumi keptuvę dėti apvoliotus miltų/druskos mišinyje sparnelius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Tada suberti kapotus svogūnus ir žoleles, permaišyti, kepti kol svogūnai suminkštės.
- Aš atsiradusį riebalų perteklių nupyliau, tada supilti vandenį, tiek, kad iki pusės apsemtų mėsą ir troškinti, kol suminkštės, apie 30 min.
- Tuomet išspausti česnaką, supilti pomidorų tyrę, atsargiai išmaišyti, ir dar troškinti ant mažos ugnies 10 min, ragaujant, ar netrūksta druskos, pipirų.
- Patiekti galima su ryžiais. Tiks ir makaronai arba mūsų mylimos bulvės.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.