
Canneloni su grybų ir kiaulienos įdaru
Šis patiekalas sujungia itališką klasikinį receptą su lietuviškais grybų ir kiaulienos įdarais. Receptas atspindi šiltus šeimos vakarienės prisiminimus, kur pagrindinis dėmesys buvo skiriamas kokybiškiems ingredientams ir lėtai kepimo orkaitėje procesui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka 22×33 cm stiklinė kepimo forma)
- Plakimo šluotelė (Būtina sūrio masei sumaišyti)
- Orkaitė (Kaitinti iki 180°C)
Ingredientai
Įdaras
- 500 g Kiaulienos faršas
- 200 g Grybai - Pjaustyti smulkiai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Česnako skiltelės - Susmulkintos
- 100 g Tarkuotas sūris - Dėl viršaus užtepimo
- 200 ml Grietinėlė
- 250 g Canneloni makaronai - Nevirti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Grybus ir svogūnus apkepkite keptuvėje, kol suminkštės, tada pridėkite česnaką ir kiaulienos faršą. Kepkite, kol faršas taps rudas. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
- Į canneloni makaronus įdarykite grybų ir faršo mišinį, tada sudėkite juos į kepimo formą.
- Ant viršaus užpilkite grietinėlę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite orkaitėje apie 45-60 minučių, kol sūris taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Grietinėlę galima pakeisti pienu, jei norite mažiau riebios versijos. Patiekalą galima pagardinti ir smulkintomis šviežiomis žolelėmis, pvz., petražolėmis arba krapais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg