Canneloni su grybų ir kiaulienos įdaru

Canneloni su grybų ir kiaulienos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas sujungia itališką klasikinį receptą su lietuviškais grybų ir kiaulienos įdarais. Receptas atspindi šiltus šeimos vakarienės prisiminimus, kur pagrindinis dėmesys buvo skiriamas kokybiškiems ingredientams ir lėtai kepimo orkaitėje procesui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Itališka
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinka 22×33 cm stiklinė kepimo forma)
  • Plakimo šluotelė (Būtina sūrio masei sumaišyti)
  • Orkaitė (Kaitinti iki 180°C)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 500 g Kiaulienos faršas
  • 200 g Grybai - Pjaustyti smulkiai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Susmulkintos
  • 100 g Tarkuotas sūris - Dėl viršaus užtepimo
  • 200 ml Grietinėlė
  • 250 g Canneloni makaronai - Nevirti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Grybus ir svogūnus apkepkite keptuvėje, kol suminkštės, tada pridėkite česnaką ir kiaulienos faršą. Kepkite, kol faršas taps rudas. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Į canneloni makaronus įdarykite grybų ir faršo mišinį, tada sudėkite juos į kepimo formą.
  • Ant viršaus užpilkite grietinėlę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
  • Kepkite orkaitėje apie 45-60 minučių, kol sūris taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Grietinėlę galima pakeisti pienu, jei norite mažiau riebios versijos. Patiekalą galima pagardinti ir smulkintomis šviežiomis žolelėmis, pvz., petražolėmis arba krapais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Canneloni, grybai, Kiauliena, Receptai su nuotraukomis, Sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating