Čeburekai iš plikytos tešlos

Čeburekai iš plikytos tešlos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie čeburekai gaminami su ypatinga plikyta tešla, kuri suteikia jiems ypatingą traškumą ir minkštumą. Receptas perduodamas iš kartos į kartą, o jo išskirtinis skonis džiugina kiekvieną, kas mėgsta tradicinius lietuviškus patiekalus. Paruošimo procesas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas neabejotinai sužavės. Čeburekai puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdienai, kai norisi kažko ypatingo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 vnt.
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo popierius (Dėti po čeburekais, kad sugertų riebalus)
  • Puodas (Didelis, aliejui kaitinti)
  • Kepimo aliejus (Alyvuogių arba saulėgrąžų, apie 500 ml)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Kočėlas (Tešlai kočioti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai
  • 200 ml Vanduo - Verdantis
  • 50 g Sviestas - Tirptas
  • 1 vnt. Kiaušinis
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 400 g Malta mėsa - Galima naudoti kiaulienos ir jautienos mišinį
  • 1 vnt. Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti įdarą

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite plikytą tešlą: užvirinkite vandenį su druska ir sviestu. Užpylę ant miltų, greitai maišykite, kol tešla taps vientisa. Kai atvės, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  • Tešlą iškočiokite plonai ir supjaustykite kvadratais. Į kiekvieną kvadratą įdėkite mėsos įdaro ir užlenkite kraštus, suformuodami čeburekus.
  • Kaitinkite aliejų puode ir kepkite čeburekus, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių. Išimkite ir padėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalus.

Pabaigai…

Tešlą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų. Kepkite čeburekus iš karto prieš patiekiant, kad jie būtų traškūs.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Lietuviški receptai, Plikyta tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating