
Čeburekai iš plikytos tešlos
Šie čeburekai gaminami su ypatinga plikyta tešla, kuri suteikia jiems ypatingą traškumą ir minkštumą. Receptas perduodamas iš kartos į kartą, o jo išskirtinis skonis džiugina kiekvieną, kas mėgsta tradicinius lietuviškus patiekalus. Paruošimo procesas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas neabejotinai sužavės. Čeburekai puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdienai, kai norisi kažko ypatingo.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius (Dėti po čeburekais, kad sugertų riebalus)
- Puodas (Didelis, aliejui kaitinti)
- Kepimo aliejus (Alyvuogių arba saulėgrąžų, apie 500 ml)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai
- 200 ml Vanduo - Verdantis
- 50 g Sviestas - Tirptas
- 1 vnt. Kiaušinis
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 400 g Malta mėsa - Galima naudoti kiaulienos ir jautienos mišinį
- 1 vnt. Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti įdarą
Gaminimo eiga
- Paruoškite plikytą tešlą: užvirinkite vandenį su druska ir sviestu. Užpylę ant miltų, greitai maišykite, kol tešla taps vientisa. Kai atvės, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite plonai ir supjaustykite kvadratais. Į kiekvieną kvadratą įdėkite mėsos įdaro ir užlenkite kraštus, suformuodami čeburekus.
- Kaitinkite aliejų puode ir kepkite čeburekus, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių. Išimkite ir padėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalus.
Pabaigai…
Tešlą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų. Kepkite čeburekus iš karto prieš patiekiant, kad jie būtų traškūs.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg