Čeburėkų receptas su mėsa

Čeburėkų receptas su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Naminiai čeburėkai Esu išbandžiusi labai daug įvairių čeburėkų tešlos receptų, bet šis būdas man labiausiai patinka. Čeburėkai gaunasi minkšti. Visada kai gaminu čeburėkus juos darau 2 rūšių, vienus su mėsa kitus su daržovėmis – sau! Nesu didelė mėsos megėja, tai visada kai galima renkuosi čeburėkus su daržovėmis. O kokius čeburėkus jūs mėgstate?
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1l kefyro
  • miltai ~ 1.5kg
  • 2 a.š sodos
  • 1 v.š druskos
  • 2 a.š juodieji pipirai
  • 1 kg kiaulienos faršo
  • 2 dideli svogūnai
  • druska pagal skonį
  • pipirai pagal skonį
  • mėsos arba faršo prieskoniai pagal skonį
  • aliejaus kepimui Daržovių įdarui galite naudoti kopūstus, morkas, svogūną ir pomidorų padažą

Gaminimo eiga
 

  • 1. Pirmiausia pasiruoškite įdarus. Pakepinkite svogūnus faršo įdarui. Kai atvės sudėkite į faršą, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Jei gaminate daržovių įdarą visas daržoves supjaustykite smulkiai, morkas sutarkuokite ir pakepinkite keptuvėje. Kai daržovės suminkštės įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo ir pakepinkite dar kelias minutes.
  • 2. Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišykite ir leiskite ramiai pabūti kelias minutes.
  • 3. Į didelį dubenį pilkite kefyrą sumaišytą su soda, dėkite druską ir pipirus ir berkite miltus palaipsniui. Maišykite kol pasidarys sunku maišyti, tada minkykite tešlą rankomis.
  • 4. Dėkite miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet nebūtų per kieta. Geriau formuojant ją pabarstyti miltais.
  • 5. Iškočiokite tešlą, apibrėžkite apskritimą į vidurį dėkite įdarą or formuokite čeburėkus. Aš tam turiu specialą formelę kuri pasitarnauja gaminant ir virtinius.
  • 6. Kai baigsite formuoti visus čeburėkus, puode arba keptuvėje užkaiskite aliejų. Dėkite kepti kai gerai įkaista. Kepkite kol paruduos iš abiejų pusių.
  • Skanaus!

Pabaigai…

Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Čeburėkai su faršu, Čeburėkai su kiauliena, Čeburėkai su mėsa, Greitai pagaminami, Kiaulienos patiekalai, Miltiniai patiekalai, Patiekalai iš faršo, Patiekalai pietums
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating