Cepelinai su šonine ir svogūnais

Cepelinai su šonine ir svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Na kaip gi grįžus namo atostogų be cepelinų! Šį kartą paruošiau du variantus – vieną su varške, o kitą su mėsa. Pridėjau šiek tiek pakeptų lašinukų su svogūnais, kurie suteikė šiam tradiciniam patiekalui papildomo skonio. Deja, neturėjau nei mėtų, nei palerūno, bet pridėjau persilado – labai tinka! Cepelinai su varške virė apie 20 minučių, o su mėsa apie 25 minutes. Receptas tinka ir kasdienai, ir šventei – visada yra geras metas cepelinams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 500 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Cepelinams virti)
  • Kepimo keptuvė (Šoninei ir svogūnams kepti)
  • Didelė dubenė (Tešlai ruošti)
  • Bulvių trintuvė (Bulvėms tarkavimui)

Ingredientai
  

Cepelinų tešla

  • 1 kg kg Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 300 g Virtos bulvės - Sutrintos
  • Druska - Pagal skonį

Varškės įdaras

  • 300 g Varškė - Riebesnė
  • 100 g Šoninė - Pakepinta su svogūnais
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 2 a.š. Persiladas - Arba kiti prieskoniai

Mėsos įdaras

  • 300 g Malta mėsa - Jautiena arba kiauliena
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulvių tešlą paruošti sumaišant tarkuotas žalias bulves su trintomis virtomis bulvėmis. Įdėti druskos pagal skonį.
  • Varškės įdarui sumaišyti varškę su pakepinta šonine, svogūnais, kiaušiniu ir prieskoniais.
  • Mėsos įdarui sumaišyti maltą mėsą su svogūnais, druska ir pipirais.
  • Formuoti cepelinus, įdedant pasirinktą įdarą į bulvių tešlą. Virti cepelinus pasūdytame vandenyje: su varške apie 20 minučių, su mėsa apie 25 minutes.
  • Patiekti su grietine ir likusiais pakepintais lašinukais bei svogūnais.

Pabaigai…

Jei norite daugiau skonio, į varškės įdarą galite pridėti šiek tiek mėtų arba palerūno.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 22gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 450mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 4gVitaminas A: 2IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Cepelinai, Lietuviški receptai, Tradiciški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating