
Cepelininių bandelių pietūs su šoninės spirgučiais ir varške
Šis patiekalas yra paprasta ir greita cepelininių bandelių versija, kurią galite paruošti pietums. Recepto autorius teigia, kad nors darbo čia nedaug, skonis tikrai nenuvils. Varškės ir spirgučių mišinys prideda puikaus skonio, o užbarsčius peletrūnu – patiekalas tampa dar įdomesnis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, skirtas bandelėms virti)
- Kepimo keptuvė (Spirgučiams ir varškei ruošti)
- Mentelė (Spirgučiams maišyti)
- Šaukštas (Bandelėms apversti ir spirgučiams maišyti)
Ingredientai
- 10 vnt Cepelininių bandelių - Virti apie 10 minučių
- 200 g Šoninės - Supjaustyta kubeliais, kepti iki spirgučių
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 150 g Varškė - Pagal skonį, įmaišyti į spirgučius
- 1 a.š. Peletrūnas - Užberti ant patiekalo prieš patiekiant
- Pagal poreikį Grietinė - Patiekti su bandelėmis
Gaminimo eiga
- Užvirkite vandenį puode ir įdėkite cepelinines bandeles. Virkite apie 10 minučių, kol jos bus išvirusios.
- Įkaitinkite keptuvę ir suberkite supjaustytą šoninę. Kepkite, kol šoninė taps spirgučiais. Pridėkite svogūną ir pakepkite dar kelias minutes.
- Į spirgučius įmaišykite varškę pagal skonį ir pakaitinkite, kol varškė sušils.
- Patiekite išvirtas cepelinines bandeles su spirgučių ir varškės mišiniu, užbarstykite peletrūnu ir patiekite su grietine.
Pabaigai…
Šį patiekalą galite pagardinti pagal savo skonį, pridedant kitų prieskonių ar žolelių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg