Chinkaliai su lietuvišku prieskoniu

Chinkaliai su lietuvišku prieskoniu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šiandien pietums – chinkaliai! Mano draugė, turinti gruzinų vyrą, visada bijo gaminti šį patiekalą, nes bijo nesėkmės. Bet aš, turėdama gryniausią lietuvį, bijoti nesėkmių neturiu. Net jei kas nepavyktų, sakyčiau, kad mano meile, visai pasaulio puoduose nesigaudai. Bet, atrodo, pavyko, nes suvalgęs du gigantiškus koldūnus, mano brangiausias nuėjo pogulio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Verdama chinkalius)
  • Peilis (Nukerpami tešlos pertekliai)
  • Kepimo popierius

Ingredientai
  

Tešla

  • 6 saujos Miltai - Galingos saujos
  • žiupsnis Druska
  • 1 stiklinė Ledinio vandens

Įdaras

  • 450 g Malta mentė - Sumaišyta su sojos padažu, druska, pipirais, česnaku ir smulkiai pjaustytu cibuliu
  • 1/2 stiklinės Vandens

Gaminimo eiga
 

  • Miltus, druską ir ledinį vandenį sumaišyti, minkyti apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga. Palikti pailsėti ne šaldytuve bent pusvalandį.
  • Paruošti įdarą: sumaišyti maltą mentę su sojos padažu, druska, pipirais, česnaku ir smulkiai pjaustytu cibuliu. Įpilti pusę stiklinės vandens.
  • Tešlą padalyti į šešis rutuliukus, kočioti šešis blynus, dėti šešis iš mėsos padarytus rutuliukus, klostuoti ir viršų suspausti, perteklių tešlos nukirpti.
  • Chinkalius dėti į didelį puodą su pasūdytu vandeniu ir virti apie 20 minučių.
  • Patiekti su grietine. Siurbti skanų skystimą, biskį mėsukės, biskį tešlos – niam niam!

Pabaigai…

Tešlą kočiokite ne per plonai – truputį storiau nei koldūnus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Chinkaliai, Lietuviški receptai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating