Chinkaliai su lietuvišku prieskoniu
Šiandien pietums – chinkaliai! Mano draugė, turinti gruzinų vyrą, visada bijo gaminti šį patiekalą, nes bijo nesėkmės. Bet aš, turėdama gryniausią lietuvį, bijoti nesėkmių neturiu. Net jei kas nepavyktų, sakyčiau, kad mano meile, visai pasaulio puoduose nesigaudai. Bet, atrodo, pavyko, nes suvalgęs du gigantiškus koldūnus, mano brangiausias nuėjo pogulio.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Verdama chinkalius)
- Peilis (Nukerpami tešlos pertekliai)
- Kepimo popierius
Ingredientai
Tešla
- 6 saujos Miltai - Galingos saujos
- žiupsnis Druska
- 1 stiklinė Ledinio vandens
Įdaras
- 450 g Malta mentė - Sumaišyta su sojos padažu, druska, pipirais, česnaku ir smulkiai pjaustytu cibuliu
- 1/2 stiklinės Vandens
Gaminimo eiga
- Miltus, druską ir ledinį vandenį sumaišyti, minkyti apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga. Palikti pailsėti ne šaldytuve bent pusvalandį.
- Paruošti įdarą: sumaišyti maltą mentę su sojos padažu, druska, pipirais, česnaku ir smulkiai pjaustytu cibuliu. Įpilti pusę stiklinės vandens.
- Tešlą padalyti į šešis rutuliukus, kočioti šešis blynus, dėti šešis iš mėsos padarytus rutuliukus, klostuoti ir viršų suspausti, perteklių tešlos nukirpti.
- Chinkalius dėti į didelį puodą su pasūdytu vandeniu ir virti apie 20 minučių.
- Patiekti su grietine. Siurbti skanų skystimą, biskį mėsukės, biskį tešlos – niam niam!
Pabaigai…
Tešlą kočiokite ne per plonai – truputį storiau nei koldūnus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg