Cibulynė su kefyru ir kepta silke

Cibulynė su kefyru ir kepta silke

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tradicinis žemaitiškas patiekalas – Cibulynė su kefyru ir kepta silke. Šis patiekalas atspindi Lietuvos kulinarijos paveldą, o ypatingas paruošimo būdas suteikia jam išskirtinį skonį ir tekstūrą. Šiame recepte silkė kepama ant grotelių, kad būtų kuo sausesnė ir traškesnė. Po to ji sumaišoma su kefyru, svogūnais ir krapais, kad susidarytų sodrus ir aromatingas patiekalas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Silkei kepti, jei nenaudojate grotelių)
  • Grotelės (Kepti silkę virš žarijų)
  • Puodas (Kefyro mišiniui sumaišyti)
  • Medinis šaukštas (Mišiniui maišyti)

Ingredientai
  

  • 500 ml Kefyras
  • 4 vnt Silkės - Su galvomis
  • Šviežiai malti juodieji pipirai - Pagal skonį
  • Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti
  • Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • Krapai - Smulkinti

Gaminimo eiga
 

  • Silkes kepkite ant grotelių virš karštų žarijų arba keptuvėje, kol jos taps traškios ir sausesnės. Po to susmulkinkite ir pašalinkite kaulus.
  • Į puodą pilkite kefyrą, sudėkite smulkintą silkę, svogūnų laiškus, svogūnus ir krapus. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Puodą uždenkite ir palikite bent pusvalandžiui, kad visi skoniai susimaišytų.
  • Patiekite su virtomis bulvėmis.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka vasaros vakarienei, kai norisi ko nors lengvo ir gaivaus. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, kad išgautumėte norimą skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 1gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Cibulynė, Kefyras, Lietuviški receptai, Silkė, Žemaitiška virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating