Čiburėkai kitaip

Čiburėkai kitaip

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas – tai paprasta ir greita versija čiburėkų, kurie puikiai tinka greitam užkandžiui ar šeimos vakarienei. Čiburėkai yra gaminami iš maltos mėsos, sumaišytos su svogūnais, česnakais ir prieskoniais, ir kepami aliejuje. Šis receptas leidžia greitai paruošti čiburėkus, kuriuos galima skanauti tiesiai nuo keptuvės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, tinkama kepimui aliejuje)
  • Šaukštas (Masės maišymui)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Plokščias šaukštas (Čiburėkams apversti)

Ingredientai
  

Masė

  • 500 g Maltos mėsos (faršo) - Galima naudoti kiaulienos, jautienos arba vištienos faršą
  • 1 vnt Didelė svogūno galva - Susmulkinta arba sublenderiuota
  • 2-3 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2 šaukštai Grietinė
  • 3-4 šaukštai Miltai
  • Mėgiami prieskoniai - Pagal skonį, pvz., druska, pipirai, paprikos milteliai
  • 100 ml Mineralinio gazuoto vandens - Kad tešla būtų puri
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Svogūną ir česnaką sublenderiuoti arba smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su faršu. Leisti keletą minučių pasimarinuoti.
  • Sumaišyti visus likusius ingredientus ir sudėti į faršo mišinį. Masė turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu dėti masę formuojant čiburėkus, apkepti iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais arba pridėti sūrio į masę. Patiekite su grietine arba mėgstamu padažu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Čiburėkai, Greitas patiekalas, Kepti patiekalai, Lietuviška virtuvė, Mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating