Čičinskai – Kepti bulvių ir mėsos suktinukai
Čičinskai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris gaminamas iš bulvių tešlos ir maltos mėsos. Šis patiekalas puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek šventiniam stalui. Jis yra lengvai paruošiamas ir labai skanus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili, gerai įkaitinta)
- Bulvių trintuvas (Bulvėms trinti)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Peilis (Tešlai pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 500 g Bulvės - Virtos ir trintos
- 400 g Miltai
- 300 g Malta mėsa
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 ml Kefyras
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 1 šaukštas Bulvių krakmolas
- 2 žiupsneliai Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Bulves išvirti ir sumalti.
- Į bulvių masę sudėti krakmolą, kiaušinius, miltus, druską bei kefyrą ir išminkyti tešlą.
- Tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštais ir supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis.
- Maltą mėsą išminkyti su pipirais, druska ir česnaku. Iš faršo suformuoti piršto storio ir ilgio gabalėlius, juos apvynioti tešlos juostelėmis. Vynioti taip, kad vienas juostelės kraštas šiek tiek uždengtų kitą.
- Suformuotus kepsnelius kepti gilesnėje keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje, kol iš visų pusių gražiai apskrus.
Pabaigai…
Čičinskai gali būti patiekiami su šviežiomis daržovėmis ar padažu pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg