Čičinskai – Kepti bulvių ir mėsos suktinukai

Čičinskai – Kepti bulvių ir mėsos suktinukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Čičinskai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris gaminamas iš bulvių tešlos ir maltos mėsos. Šis patiekalas puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek šventiniam stalui. Jis yra lengvai paruošiamas ir labai skanus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili, gerai įkaitinta)
  • Bulvių trintuvas (Bulvėms trinti)
  • Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
  • Peilis (Tešlai pjaustyti)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 500 g Bulvės - Virtos ir trintos
  • 400 g Miltai
  • 300 g Malta mėsa
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 ml Kefyras
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • 1 šaukštas Bulvių krakmolas
  • 2 žiupsneliai Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Bulves išvirti ir sumalti.
  • Į bulvių masę sudėti krakmolą, kiaušinius, miltus, druską bei kefyrą ir išminkyti tešlą.
  • Tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštais ir supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis.
  • Maltą mėsą išminkyti su pipirais, druska ir česnaku. Iš faršo suformuoti piršto storio ir ilgio gabalėlius, juos apvynioti tešlos juostelėmis. Vynioti taip, kad vienas juostelės kraštas šiek tiek uždengtų kitą.
  • Suformuotus kepsnelius kepti gilesnėje keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje, kol iš visų pusių gražiai apskrus.

Pabaigai…

Čičinskai gali būti patiekiami su šviežiomis daržovėmis ar padažu pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Čičinskai, Lietuviški receptai, Maltos mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating