
Čičinsko kepsnys
Čičinsko kepsnys yra tradicinis lietuviškas patiekalas, pagamintas iš bulvių tešlos ir mėsos faršo. Šis receptas yra labai skanus tiek karštas, tiek šaltas, ir puikiai dera su marinuotais svogūnais bei daržovėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo keptuvė (Aliejui kepti)
- Peilis (Svogūnui smulkinti)
- Kepimo popierius (Jei reikia)
Ingredientai
Tešla
- 1 kg Virtos maltos bulvės
- 0.5 stiklinės Kefyras
- 1 vnt Kiaušinis
- Druska - Pagal skonį
- Miltai - Kad tešla būtų tinkama kočiojimui
Įdaras
- Mėsos faršas - Geriausia maišytas
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
Gaminimo eiga
- Virtas bulves sutrinkite ir sumaišykite su kefyru, kiaušiniu, druska ir miltais. Tešla turi būti tokia, kad galima būtų kočioti, bet ne per kieta.
- Paruoškite įdarą: mėsos faršą sumaišykite su prieskoniais ir smulkintu svogūnu.
- Tešlą kočiokite ant stalo iki maždaug 0.5 cm storio. Supjaustykite maždaug 3 cm pločio juostelėmis.
- Ant kiekvienos tešlos juostelės dėkite iš faršo padarytą dešrelę, apvyniokite tešlos juostele ir užspauskite kraštelius.
- Kepsnius kepkite aliejuje iki auksinės spalvos.
- Valgykite su marinuotais svogūnais ir daržovėmis. Skanaus!
Pabaigai…
Šis patiekalas taip pat labai skanus šaltas, puikiai tinka piknikams ar užkandžiams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg