Cinamoninis obuolių pyragas
Jei domitės, kaip paruošti šį patiekalą, skaitykite toliau.
Ingredientai
- obuoliai: 4 vidutiniai
- kiaušiniai: 3 dideli arba 4 vidutinio dydžio
- miltai: nepilna stiklinė
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus: nepilna stiklinė
- vanilnis cukrus, cinamonas arba kokoso drožlės: 3-4 šaukšteliai
- sviestas: kepimo formai ištepti
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinio trynius atskirkime nuo baltymų. Tuomet į baltymus supilkime pusę turimo kiekio cukraus ir plakime maždaug minutes. Į trynius supilkime likusį cukrų ir plakime vėlgi kokias minutes. Tada dideliame inde supilkime išplaktus baltymus, išplaktus trynius, įsijokime miltus (prieš tai sumaišykime su kepimo milteliais) ir viską švelniai išmaišykime.
- Susmulkinkime obuolius, sumaišykime su cinamonu (galime obuolius sumaišyti ir su puse skardinės kondensuoto pieno arba “Rududu”. Arba įdėti šokolado gabaliukų. Pagal norimą skonį.)
- Galiausiai kepimo formą ištepkime sviestu ir pilkime pusę kiekio tešlos. Po to sudėkime obuolius, paskleiskime bei supilkime likusią tešlą. Talpiname pyragą į iki laipsnių įkaitintą karštumo orkaitę ir kepame kažkur – minučių. Ar pyragas iškepė, galime patikrinti mediniu pagaliuku. Ragaujam! 🙂
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.