Cinamoninis obuolių pyragas

Cinamoninis obuolių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei domitės, kaip paruošti šį patiekalą, skaitykite toliau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • obuoliai: 4 vidutiniai
  • kiaušiniai: 3 dideli arba 4 vidutinio dydžio
  • miltai: nepilna stiklinė
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus: nepilna stiklinė
  • vanilnis cukrus, cinamonas arba kokoso drožlės: 3-4 šaukšteliai
  • sviestas: kepimo formai ištepti

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kiaušinio trynius atskirkime nuo baltymų. Tuomet į baltymus supilkime pusę turimo kiekio cukraus ir plakime maždaug minutes. Į trynius supilkime likusį cukrų ir plakime vėlgi kokias minutes. Tada dideliame inde supilkime išplaktus baltymus, išplaktus trynius, įsijokime miltus (prieš tai sumaišykime su kepimo milteliais) ir viską švelniai išmaišykime.
  • Susmulkinkime obuolius, sumaišykime su cinamonu (galime obuolius sumaišyti ir su puse skardinės kondensuoto pieno arba “Rududu”. Arba įdėti šokolado gabaliukų. Pagal norimą skonį.)
  • Galiausiai kepimo formą ištepkime sviestu ir pilkime pusę kiekio tešlos. Po to sudėkime obuolius, paskleiskime bei supilkime likusią tešlą. Talpiname pyragą į iki laipsnių įkaitintą karštumo orkaitę ir kepame kažkur – minučių. Ar pyragas iškepė, galime patikrinti mediniu pagaliuku. Ragaujam! 🙂

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Obuolių pyragai, Pyragai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating