Citrininės bulvės
Ingredientai surašyti apačioje, keiskite pagal poreikį.
Ingredientai
- 750 g nesukrintančių bulvių,
- 10 šaukštų alyvų aliejaus,
- 1 skiltelė česnako,
- po 2 citrinas ir rozmarinų šakeles,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- jūros druskos,
- 1/2 šaukštelio aštrios paprikos miltelių.
Gaminimo eiga
- Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais (skusti nereikia) ir sudėkite į plastikinį maišelį. Suberkite druską, pipirus, plonais griežinėliais supjaustytą česnaką, nutarkuotą vienos citrinos žievelę, supilkite aliejų ir vienos citrinos sultis, viską gerai sumaišykite. Paskleiskite karščiai atsparioje formoje, uždėkite rozmarinų šakeles ir kepkite iki laipsnių C įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės bus minkštos ir traškios. Per tą laiką bent du kartus pamaišykite, kad bulvių skiltelės apsiverstų. Prieš patiekiant į stalą apšlakstykite bulves antrosios citrinos sultimis, trumpam pašaukite į orkaitę ir gardžiuokitės.
- Puikus garnyras prie ant grotelių keptos žuvies, tačiau gardu ir kaip pagrindinis patiekalas, valgomas, pavyzdžiai, su pomidorų ir agurkų salotomis bei feta – tada turėsite dvi porcijas.
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.