Citrininiai pienių sausainiai

Citrininiai pienių sausainiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Esate tikras smaližius? Tačiau nesinori eiti ar važiuoti į parduotuvę, bet norisi kažko itin greito ir skanaus? Apsidairykite aplinkui – visur žydi geltonos geltonos kiaulpienės. Tad ko dar laukiate – čiupkite krepšelį ir prisirinkite pienių žiedų, na, o tuomet pasigaminkite itin gardžius, kvapnius ir naminius sausainiukus!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Iš viso 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • Apie 20 pienių žiedų
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • Apie 200 g mėgiamų miltų
  • 1 citrinos žievelė ir šiek tiek citrinos sulčių
  • Šiek tiek druskos ir kepimo miltelių

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenėlį suberti nuplautus, nuvalytus ir smulkiai nurinktus (susmulkintus) pienių žiedus.
  • Į kitą dubenį sudėti sviestą, supilti cukrų ir viską išmaišyti, įmušti kiaušinį ir suberti citrinos žieveles, išmaišyti.
  • Tuomet suberti pienių žiedus ir supilti citrinos sultis bei suberti miltus su kepimo milteliais ir šiek tiek druskos, kartu viską labai gerai išmaišyti.
  • Suformuoti norimo dydžio ir formos sausainius, juos dėti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Kepti 180 laispnių orkaitėje 10-15 min., kol gražiai paruduos.
  • Labai skanu su arbata ar su pienu!

Pabaigai…

Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.
Recepto raktažodžiai Desertai, Greitai pagaminami, Kepti orkaitėje, Kiaulpienių sausianiai, Pavasariški patiekalai, Pienių sausainiai, Sausainiai, Skanėstai, Užkandžiai, Vasariški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating