
Citrininiai pienių sausainiai
Esate tikras smaližius? Tačiau nesinori eiti ar važiuoti į parduotuvę, bet norisi kažko itin greito ir skanaus? Apsidairykite aplinkui – visur žydi geltonos geltonos kiaulpienės. Tad ko dar laukiate – čiupkite krepšelį ir prisirinkite pienių žiedų, na, o tuomet pasigaminkite itin gardžius, kvapnius ir naminius sausainiukus!
Ingredientai
- Apie 20 pienių žiedų
- 100 g cukraus
- 125 g sviesto
- 1 kiaušinis
- Apie 200 g mėgiamų miltų
- 1 citrinos žievelė ir šiek tiek citrinos sulčių
- Šiek tiek druskos ir kepimo miltelių
Gaminimo eiga
- Į dubenėlį suberti nuplautus, nuvalytus ir smulkiai nurinktus (susmulkintus) pienių žiedus.
- Į kitą dubenį sudėti sviestą, supilti cukrų ir viską išmaišyti, įmušti kiaušinį ir suberti citrinos žieveles, išmaišyti.
- Tuomet suberti pienių žiedus ir supilti citrinos sultis bei suberti miltus su kepimo milteliais ir šiek tiek druskos, kartu viską labai gerai išmaišyti.
- Suformuoti norimo dydžio ir formos sausainius, juos dėti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Kepti 180 laispnių orkaitėje 10-15 min., kol gražiai paruduos.
- Labai skanu su arbata ar su pienu!
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.