Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Čia aprašiau savo gaminimo būdą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio, atskirti)
  • liesa kreminė varškė: 360 gramų
  • grietinėlės skonio pudingo milteliai: 20 gramų
  • cukrus: 250 mililitrų
  • citrinos: 2 (didesnės)
  • citrinų esencija: 1 arbatinio šaukštelio
  • neriebi grietinėlė: 1/2 puodelio
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • ryžių miltai: 1/2 puodelio
  • kvietiniai milteliai: truputį daugiau nei 1/2 puodelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia švariai nuplauname citrinas bei nutarkuojame jų žievelę. Vengiame balto sluoksnio po žievele – jis būna kiek kartus, todėl stengiamės tarkuoti tik geltoną paviršių.
  • Tuomet kiaušinių trynius išsukame su cukrumi bei varške. Po truputį maišydami masę, supilame grietinėlę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei po truputį pilame į tešlą. Gerai išmaišę, sudedame citrinos esenciją, vanilinį cukrų bei tarkuotas citrinos žieveles.
  • Galiausiai baltymus išplakame iki standžių putų, atsargiai įmaišome į tešlą. Supilame tešlą į turimą kepimo formą. Kepame įkaitinoje iki laipsnių temperatūros orkaitėje, maždaug minutes. Patiekiame tik atvėsusį pyragą. Geriausia prieš patiekimą pyragą dar palaikome šaldytuve maždaug valandas.

Pabaigai…

Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.
Recepto raktažodžiai Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating