Citrininis varškės pyragas
Čia aprašiau savo gaminimo būdą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio, atskirti)
- liesa kreminė varškė: 360 gramų
- grietinėlės skonio pudingo milteliai: 20 gramų
- cukrus: 250 mililitrų
- citrinos: 2 (didesnės)
- citrinų esencija: 1 arbatinio šaukštelio
- neriebi grietinėlė: 1/2 puodelio
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- ryžių miltai: 1/2 puodelio
- kvietiniai milteliai: truputį daugiau nei 1/2 puodelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga
- Pirmiausia švariai nuplauname citrinas bei nutarkuojame jų žievelę. Vengiame balto sluoksnio po žievele – jis būna kiek kartus, todėl stengiamės tarkuoti tik geltoną paviršių.
- Tuomet kiaušinių trynius išsukame su cukrumi bei varške. Po truputį maišydami masę, supilame grietinėlę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei po truputį pilame į tešlą. Gerai išmaišę, sudedame citrinos esenciją, vanilinį cukrų bei tarkuotas citrinos žieveles.
- Galiausiai baltymus išplakame iki standžių putų, atsargiai įmaišome į tešlą. Supilame tešlą į turimą kepimo formą. Kepame įkaitinoje iki laipsnių temperatūros orkaitėje, maždaug minutes. Patiekiame tik atvėsusį pyragą. Geriausia prieš patiekimą pyragą dar palaikome šaldytuve maždaug valandas.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.