
Cukinijos omleto duonelė
Kiaušinienė įprastas ir gana dažnas patiekalas, kuris pasitaiko mūsų kasdienybėje. Mes siūlome originalų ir dar skanesnį variantą – duonelę iš omleto su cukinija. Ne tik išvaizdus, skanus, sotus ir sveikas patiekalas, tačiau ir greitai bei lengvai pagaminamas.
Ingredientai
- 6 dideli kiaušiniai
- 1 puodelis norimų miltų (labiausiai tinka ryžių arba nesijoti, tačiau galima jų ir visai nenaudoti, bet keisis konsistencija)
- 500 g cukinijos
- 150 g smulkinto svogūno
- 1 puodelis tarkuoto sūrio
- Priedai: 1 šaukštelis kepimo miltelių, 100 g šoninės (nebūtina), druska, pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Išplakti kiaušinius.
- Į miltus suberti kepimo miltelius, išmaišyti ir suberti į kiaušinių masę, išmaišyti. Nesijaudinkite dėl gumulėlių, jie išnyks kepant.
- Suberti smulkintą svogūną į bendrą masę, suberti šoninę (jei naudojate).
- Sutarkuotą cukiniją ir sūrį suberti į bendrą masę ir viską kartu išmaišyti. Nepamirškite pagardinti (jei reikia) mėgiamais prieskoniais 🙂
- Padengti kepimo indą kepimo popieriumi, supilti gautą masę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Pabaigai…
Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.