Cukinijų blynų tortas
Jūsų idėjos ir pastabos laukiamos komentaruose.
Ingredientai
- cukinijos: 1 kilogramas
- kiaušiniai: 4
- miltai: 1 stiklinė
- druska
- pipirai
- morkos: 5
- svogūnai: 2
- majonezas
- česnakai
- krapai
- petražolės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pertepimui morkas nuskuskime, sutarkuokime, svogūną supjaustykime kubeliais. Į keptuvę pilkime truputį aliejaus bei apkepinkime morkas su svogūnais, paskaninkime druska ir pipirais, uždenkime bei patroškinkime, kol morkos suminkštės. Tada nuimkime nuo ugnies, sudėkime supjaustytus krapus, petražoles bei palikime atvėsti.
- Tuomet kepame blynus: cukinijas nulupkime bei sutarkuokime stambia tarka. Nuspauskime skystį. Įmuškime kiaušinius, pagal skonį dėkime druskos, pipirų, suberkime miltus bei labai gerai viską išmaišykime.
- Miltų dėkime tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos. Tada keptuvę įkaitinkime, ištepkime aliejumi bei šaukštu formuokime blynus. Kepkime iš abiejų pusių. Į mėgstamą majonezą išspauskime česnako pagal skonį ir gerai išmaišykime.
- Galiausiai imkime blyną, lengvai sutepkime su majonezu, dėkime morkų įdaro bei uždenkime kitu blynu. Toliau viską kartokime, kol pasibaigs visi blynai. Viršų sutepkime majonezu bei papuoškime. Jei norime valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykime tarkuotu sūriu bei dėkime į orkaitę kažkur – minučių. Jei tai bus šaltas užkandis, dėkime į šaldytuvą bei palikime, kad pertepimas įsigertų.
Pabaigai…
Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.