
Cukinijų Gaminiai: Kaip panaudoti cukinijų perteklių
Kai sodas mus užtvindo cukinijomis, kartais reikia pasitelkti kūrybiškumą. Šis receptas skirtas tiems, kurie ieško būdų, kaip įdomiai panaudoti šias vasaros daržoves. Ar tai būtų kepiniai, marinuoti ar kitaip apdoroti, cukinijos gali būti transformuotos į daugybę skanių patiekalų.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lenta (Cukinijoms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms supjaustyti)
- Kepimo skarda (Kepimui orkaitėje)
- Šluotelė (Mišiniui sumaišyti)
Ingredientai
Cukinijos
- 3-4 vnt Vidutinės cukinijos - Galima naudoti ir geltonas, ir žalias
- 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
- 100 g Parmezano sūris - Tarkuotas
- 100 ml Alyvuogių aliejus
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- 1/2 a.š. Juodieji pipirai - Pagal skonį
- 1 vnt Citrinos sultys - Šviežiai spaustos
Gaminimo eiga
- Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Česnaką smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
- Ant kepimo skardos išdėliokite cukinijų griežinėlius, apšlakstykite česnako ir alyvuogių aliejaus mišiniu.
- Pabarstykite parmezanu ir įdėkite į įkaitintą 180°C orkaitę, kepkite apie 30-40 minučių, kol cukinijos taps minkštos ir šiek tiek auksinės spalvos.
- Prieš patiekdami apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais arba pridėti džiovintų pomidorų ar kaparėlių, kad suteiktumėte patiekalui daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 6gRiebalai: 14gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 10mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg