Cukinijų Gaminiai: Kaip panaudoti cukinijų perteklių

Cukinijų Gaminiai: Kaip panaudoti cukinijų perteklių

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai sodas mus užtvindo cukinijomis, kartais reikia pasitelkti kūrybiškumą. Šis receptas skirtas tiems, kurie ieško būdų, kaip įdomiai panaudoti šias vasaros daržoves. Ar tai būtų kepiniai, marinuoti ar kitaip apdoroti, cukinijos gali būti transformuotos į daugybę skanių patiekalų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas, Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta (Cukinijoms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms supjaustyti)
  • Kepimo skarda (Kepimui orkaitėje)
  • Šluotelė (Mišiniui sumaišyti)

Ingredientai
  

Cukinijos

  • 3-4 vnt Vidutinės cukinijos - Galima naudoti ir geltonas, ir žalias
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
  • 100 g Parmezano sūris - Tarkuotas
  • 100 ml Alyvuogių aliejus
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį
  • 1/2 a.š. Juodieji pipirai - Pagal skonį
  • 1 vnt Citrinos sultys - Šviežiai spaustos

Gaminimo eiga
 

  • Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Česnaką smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  • Ant kepimo skardos išdėliokite cukinijų griežinėlius, apšlakstykite česnako ir alyvuogių aliejaus mišiniu.
  • Pabarstykite parmezanu ir įdėkite į įkaitintą 180°C orkaitę, kepkite apie 30-40 minučių, kol cukinijos taps minkštos ir šiek tiek auksinės spalvos.
  • Prieš patiekdami apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais arba pridėti džiovintų pomidorų ar kaparėlių, kad suteiktumėte patiekalui daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 6gRiebalai: 14gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 10mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Cukinijos, Cukinijų perteklius, Daržovės, Vasaros receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating