Cukinijų ir moliūgų apkepas su sūriu ir dešrelėmis
Nerealus apkepas, kai turiu daug cukinijų kepu jį į savaitę bent du kartus. O ir vaikai kerta galvų nepakeldami. Šis apkepas yra puikus būdas panaudoti cukinijas ir moliūgus, suteikiant jiems naują gyvenimą. Jame naudojami paprasti ingredientai, kurie kartu sukuria nuostabų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka bet kokio dydžio)
- Tarka (Burokinė tarka)
- Keptuvė (Morkoms ir svogūnams pakepinti)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
- 50/50 Cukinijos ir moliūgo - Sutarkuoti
- 250 g Fermentinis sūris - Sutarkuotas
- 750 g Hotdoginės dešrelės - Smulkintos
- 4 vnt Vidutinio dydžio svogūnai - Smulkinti
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 3 vnt Kiaušiniai
- 1.5 stiklinės Manų kruopos
- Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai
Gaminimo eiga
- Cukiniją ir moliūgą sutarkuoti per burokine tarką. Paskui sumaišyti su prieskoniais ir palikti pastovėti.
- Morkas ir svogūnus pakepinti keptuvėje. Tada atskirai pakepinti smulkintas dešreles.
- Sutarkuoti fermentinį sūrį ir viską sumaišyti su tarkiais, pridėti manus, kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
- Mišinį supilti į kepimo formą ir kepti 200°C orkaitėje apie 1.5 valandos.
Pabaigai…
Nesveriau cukinijos ir moliūgo, tiesiog naudojau turimus ingredientus. Jei reikia, galima pridėti daugiau prieskonių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg