Daržovių balandėlių asorti su įvairiomis daržovėmis

Daržovių balandėlių asorti su įvairiomis daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vasara jau į pabaigą, daržovių sociai, tad kodėl nepasiruošus daržovių balandėlių asorti? Šiame recepte naudojami įdaryti kopūstų lapai, paprikos, pomidorai ir cukinijos. Kiekviena daržovė pripildyta tradiciniu faršu, kuris visiems žinomas ir mėgstamas. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei, nes jame derinamos įvairios daržovės ir mėsa, suteikiančios patiekalui unikalų skonį ir tekstūrą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Tinka tiek didelis, kad tilptų visi balandėliai.)
  • Didelis šaukštas (Faršui įdėti į daržoves.)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti.)
  • Peilis (Aštrus, kad būtų lengva nupjauti daržoves ir kopūstų lapus.)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 500 g Malta mėsa - Galima naudoti jautieną ar kiaulieną.
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Susmulkintos.
  • 1 vnt Morka - Tarkuota.
  • 100 g Virtų ryžių - Atvėsintų.
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį.

Daržovės

  • 8 vnt Kopūstų lapai - Blanširuoti.
  • 4 vnt Paprikos - Viršus nupjautas ir išimti sėklas.
  • 4 vnt Maži pomidorai - Viršus nupjautas ir išimti sėklas.
  • 2 vnt Cukinijos - Viršus nupjautas ir išimti vidurį.

Padažas

  • 2 vnt Lauro lapai
  • 2 vnt Pomidorai - Susmulkinti.
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Kepimui.

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite maltą mėsą su smulkiai supjaustytu svogūnu, česnaku, tarkuota morka, virtų ryžių, druska ir pipirais.
  • Pripildykite kiekvieną daržovę įdaru: kopūstų lapus suvyniokite, o paprikas, pomidorus ir cukinijas užpildykite įdaru.
  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų puode ir apkepkite smulkintą svogūną iki auksinės spalvos. Įpilkite smulkintų pomidorų ir lauro lapų. Troškinkite keletą minučių.
  • Dėkite paruoštus balandėlius į puodą, ant viršaus užpilkite padažo ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų daržoves. Troškinkite ant mažos ugnies apie 60-90 minučių, kol daržovės ir mėsa bus minkšti.
  • Patiekite balandėlius karštus su mėgstamomis bulvėmis ar duona.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais, priklausomai nuo sezono ir skonio pageidavimų. Taip pat, į įdarą galima pridėti daugiau ryžių ar net grikių, kad gautumėte įvairesnį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 75mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 7gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 60mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Cukinijos, Daržovės, Faršas, Kopūstų lapai, Paprikos, Pomidorai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating