
Daržovių blyneliai su vištiena ir česnakiniu padažu
Žadėti daržovių blyneliai su vištiena. Kolektyvinis darbas, dalyvavo 4 veikėjai: aš, du sūnus ir šuo. Viskas, kas pjaustoma – pjaustė devyniolikmetis, viskas, kas skutoma – skuto dešimtmetis. Mažiukas dar supjaustė vištieną ir padarė česnakinį padažą. Na, o man patikėjo viską sutarkuoti ir iškepti. Šuo morališkai padėjo. Gavo vieną blynelį ir išlaižė bliudus ir lėkštes. Mažius pasakė, kad nerealiai skanu. Visa šeima pritarė. Ačiū Aušrai Ligeikaitei už receptą, mes jį patobulinom ir pakoregavom.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė dubenė (Ingredientams maišyti)
- Tarkavimo įrankis (Daržovėms tarkuoti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
- Keptuvė (Blyneliams kepti)
- Mentelė (Blyneliams apversti)
Ingredientai
- 1 vnt Morka
- 1 gabaliukas Moliūgas - Vidutinis
- 2 vnt Paprikos
- 1 vnt Svogūnas
- 1 vnt Baklažanas
- 1 vnt Bulvė - Didelė
- 1 vnt Batatas
- 800 g Vištienos filė
- 5 skiltelės Česnakas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 3 šaukštai Vorčesterio padažas
- 5 vnt Kiaušiniai
- 10 šaukštai Miltai - Apytikriai
- Krapai
- Petražolės
- Svogūnų laiškai
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite morką, moliūgą, paprikas, svogūną, baklažaną, bulvę ir batatą. Supjaustykite vištieną mažais gabaliukais.
- Sumaišykite visus ingredientus didelėje dubenėje, įpilkite Vorčesterio padažą, įdėkite kiaušinius ir miltus.
- Gerai išmaišykite masę, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol jie bus auksinės spalvos.
- Patiekite blynelius su česnakiniu padažu.
Pabaigai…
Galite pridėti daugiau prieskonių pagal savo skonį. Česnakinis padažas puikiai dera su blyneliais ir suteikia jiems ypatingą skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 50mg