Daržovių troškinys su krevetėmis
Kviečiame pradėti nuo ingredientų sąrašo ir instrukcijų.
Ingredientai
- morkos: 2
- paprikos: 1 vidutinio dydžio
- čili pipirai: 1/2
- česnakai: 2 skiltelės
- augalinis aliejus: 3 valgomieji šaukštai
- šparaginės pupelės: 200 gramų (šaldytos arba šviežios)
- žiediniai kopūstai: 400 gramų
- sojų padažas: 3 valgomieji šaukštai
- krevetės: 150 gramų (išvalytos)
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
- žalumynai: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pirmiausia morkas nuplaukime, nuskuskime bei supjaustykime. Tą patį padarykime ir su paprika. Tada išimkime čili pipiro sėklytes ir taip pat susmulkinkime, bei išspauskime česnaką.
- Po to keptuvėje įkaitinkime aliejų ir apkepkime česnaką bei čili pipirą. Sudėkime morkas ir papriką, pamaišydamos kepkime maždaug 5 minutes.
- Tuomet į keptuvę įpilkime vandens, sudėkime pupeles bei susmulkintus žiedinius kopūstus, leiskime užvirti. Tada pagardinkitm sojos padažu, druska ir pipirais. Sudėkime krevetes ir viską ant silpnos ugnies troškinkite dar apie 8 minutes.
- Galiausiai patiekalą papuoškime žalumynais ir patiekime į stalą. Skanaus!
Pabaigai…
Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.