
Daržovių tyrė prie žuvytės
Šis receptas pasižymi subtiliu daržovių ir žuvies deriniu. Bulvės, burokėliai ir cukinijos sujungiami į švelnią tyrę, kuri puikiai dera prie keptos žuvies. Šis patiekalas yra skanus ir maistingas, tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Daržovėms virti)
- Blenderis (Daržovių tyrimui)
- Keptuvė (Žuviai kepti)
- Mentelė (Žuviai apversti)
Ingredientai
Tyrė
- 3 vnt Burokėliai - Vidutinio dydžio
- 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
- 2 vnt Cukinijos - Vidutinio dydžio
- 30 g Sviestas - Pagardinti
- pagal skonį Druska
- 2 šaukštai Grietinė - Pagardinti tyrę
Gaminimo eiga
- Burokėlius nulupti, supjaustyti griežinėliais ir virti, kol suminkštės.
- Į virimo pabaigą sudėti bulves ir cukinijas. Virti, kol visos daržovės taps minkštos.
- Daržoves sutrinti blenderiu, įdėti sviesto, druskos ir grietinės pagal skonį.
- Kepti žuvį keptuvėje su šiek tiek aliejaus iki gražiai apskrunda.
- Patiekti tyrę kartu su kepta žuvimi.
Pabaigai…
Žuvies rūšį galite pasirinkti pagal savo skonį. Geriausiai tinka baltos mėsos žuvis, tokia kaip menkė ar lydeka.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg