Daržovių tyrė prie žuvytės

Daržovių tyrė prie žuvytės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas pasižymi subtiliu daržovių ir žuvies deriniu. Bulvės, burokėliai ir cukinijos sujungiami į švelnią tyrę, kuri puikiai dera prie keptos žuvies. Šis patiekalas yra skanus ir maistingas, tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Daržovėms virti)
  • Blenderis (Daržovių tyrimui)
  • Keptuvė (Žuviai kepti)
  • Mentelė (Žuviai apversti)

Ingredientai
  

Tyrė

  • 3 vnt Burokėliai - Vidutinio dydžio
  • 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
  • 2 vnt Cukinijos - Vidutinio dydžio
  • 30 g Sviestas - Pagardinti
  • pagal skonį Druska
  • 2 šaukštai Grietinė - Pagardinti tyrę

Gaminimo eiga
 

  • Burokėlius nulupti, supjaustyti griežinėliais ir virti, kol suminkštės.
  • Į virimo pabaigą sudėti bulves ir cukinijas. Virti, kol visos daržovės taps minkštos.
  • Daržoves sutrinti blenderiu, įdėti sviesto, druskos ir grietinės pagal skonį.
  • Kepti žuvį keptuvėje su šiek tiek aliejaus iki gražiai apskrunda.
  • Patiekti tyrę kartu su kepta žuvimi.

Pabaigai…

Žuvies rūšį galite pasirinkti pagal savo skonį. Geriausiai tinka baltos mėsos žuvis, tokia kaip menkė ar lydeka.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Burokėliai, Cukinijos, Daržovių tyrė, Žuvis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating