Dešreliniai aštuonkojai su Žemaičių koše ir raugintais agurkais

Dešreliniai aštuonkojai su Žemaičių koše ir raugintais agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visada domiuosi naujovėmis. Esu linkusi prie tradicinių patiekalų, bet eksperimentuoju kas man tinka pagal norus ir skonį. Šis receptas gimė iš smalsumo ir noro išbandyti Žemaičių košę, kurią valgiau su dešrelių aštuonkojais ir raugintu agurku. Pasirodė, kad tai labai skanus derinys!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Blenderis arba grūstuvas (Košei gaminti)
  • Keptuvė (Dešrelėms kepti)
  • Peilis (Raugintiems agurkams pjaustyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 4 vnt Dešrelės - Supjaustytos aštuonkojų formos
  • 500 g Bulvės
  • 1 vnt Raugintas agurkas - Supjaustytas griežinėliais
  • 50 g Miltai - Košei tirštinti
  • 100 ml Pienas - Karštas, košei pagardinti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nulupame ir verdame pasūdytame vandenyje, kol jos tampa minkštos.
  • Nuimame bulves nuo ugnies, nupilame vandenį į indą. Bulves sugrūdame arba blenderiuojame, dedame ant lėtos kaitros, barstome miltus, pilame nupilto vandens ir karšto pieno, nuolat maišome apie 10 minučių.
  • Keptuvėje apkepame dešreles, supjaustytas aštuonkojų formos.
  • Patiekiame košę su keptomis dešrelėmis ir raugintų agurkų griežinėliais.

Pabaigai…

Žemaičių košė yra tradicinė bulvių košė su papildomais ingredientais. Gali būti valgoma su padažu ar kefyru.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Dešrelės, Rauginti agurkai, Žemaičių košė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating