Dešreliniai aštuonkojai su Žemaičių koše ir raugintais agurkais
Visada domiuosi naujovėmis. Esu linkusi prie tradicinių patiekalų, bet eksperimentuoju kas man tinka pagal norus ir skonį. Šis receptas gimė iš smalsumo ir noro išbandyti Žemaičių košę, kurią valgiau su dešrelių aštuonkojais ir raugintu agurku. Pasirodė, kad tai labai skanus derinys!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Blenderis arba grūstuvas (Košei gaminti)
- Keptuvė (Dešrelėms kepti)
- Peilis (Raugintiems agurkams pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 4 vnt Dešrelės - Supjaustytos aštuonkojų formos
- 500 g Bulvės
- 1 vnt Raugintas agurkas - Supjaustytas griežinėliais
- 50 g Miltai - Košei tirštinti
- 100 ml Pienas - Karštas, košei pagardinti
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves nulupame ir verdame pasūdytame vandenyje, kol jos tampa minkštos.
- Nuimame bulves nuo ugnies, nupilame vandenį į indą. Bulves sugrūdame arba blenderiuojame, dedame ant lėtos kaitros, barstome miltus, pilame nupilto vandens ir karšto pieno, nuolat maišome apie 10 minučių.
- Keptuvėje apkepame dešreles, supjaustytas aštuonkojų formos.
- Patiekiame košę su keptomis dešrelėmis ir raugintų agurkų griežinėliais.
Pabaigai…
Žemaičių košė yra tradicinė bulvių košė su papildomais ingredientais. Gali būti valgoma su padažu ar kefyru.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg