Dovanų Draniku Bokštas

Dovanų Draniku Bokštas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai serganti kaimynė svajoja apie “dranikus”, o jėgų jiems pasigaminti neturi, kodėl gi jos nepradžiungi? Šie elementarūs tarkuotų bulvių blynai yra ne tik gardūs, bet ir puiki dovana-siurprizas! Bulvės, svogūnai, kiaušiniai, druska ir pipirai – paprasti ingredientai, tačiau rezultatas gali nustebinti. Net ir be miltų, su pora šaukštų manų kruopų, šie blyneliai yra ypatingi. Svarbu įtraukti ir šiek tiek backstory, kad sužavėtų draugus ir artimuosius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 3 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Keptuvė (Bulviniams blynams kepti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)
  • Šaukštas (Tešlai pilti į keptuvę)
  • Lėkštė (Paruošti blynams)

Ingredientai
  

  • 5 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, tarkuotos
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Dideli
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Juodieji pipirai
  • 2 šaukštai Manų kruopos

Gaminimo eiga
 

  • Bulves ir svogūnus sutarkuoti, sudėti į dubenį.
  • Įmaišyti kiaušinius, druską, pipirus ir manų kruopas. Gerai išmaišyti.
  • Įkaitinti keptuvę su aliejumi. Šaukštu dėti tešlą į keptuvę, formuoti blynus.
  • Kepti blynus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Suktas keptuves sujungti ir kepti iš karto keletą blynų.
  • Patiekti karštus su grietine arba mėgstamu padažu.

Pabaigai…

Bulvės šiam receptui turi būti gerai nusausintos, kad blynai neišsileistų keptuvėje. Taip pat galima eksperimentuoti su prieskoniais ar pridėti tarkuotos morkos skoniui paįvairinti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 120gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Bulviniai blynai, Dranikai, Greiti patiekalai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating