Drėgnas morkų pyragas
Recepto aprašymas ir ingredientai pateikti žemiau.
Ingredientai
- tarkuotos morkos: 2 stiklinės
- rudasis cukrus: 1 stiklinė
- miltai: 1,5 stiklinės
- alyvuogių aliejųs: 1/2 stiklinės
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- džiovintos spanguolės: 1 sauja
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros.
- Tuomet smulkiai sutarkuotas morkas sumaišome su cukrumi bei paliekame bent valandai, kad cukrus ištirptų. Tada įmaišome miltus, kepimo miltelius bei alyvuogių aliejų, gerai išsukame iki vientisos masės, įmaišome džiovintas spanguoles.
- Galiausiai masę supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei pašauname kažkur minučių į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Priklausomai nuo orkaitės bei morkų drėgnumo šis pyragas gali kepti ir šiek tiek ilgiau.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.