Elniena pagal Mamą Kari

Elniena pagal Mamą Kari

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pratęsiant vakarykštę šiaurės elnių mėsos temą. Elniena Norvegijoje – labai tradicinis maistas. Šiaurės Norvegijoje daržovės auga skurdžiai, tad nuo seno pagrindinės ir tradicinės daržovės yra morkos, svogūnai, ropės, bulvės, kopūstai. Nors šiais laikais į parduotuves tiekiamos įvairios daržovės, tačiau jų kaina – bent trečdaliu aukštesnė nei Pietų Norvegijoje. Šiandien gamina Inge i Parken Mama Kari. Elniena buvo su kauliuku, pjaustyta mažais gabalėliais, iš įvairių gyvulio dalių, tad tai – tipiška troškinimo mėsa.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Troškintuvo puodas (Didelis, kad tilptų mėsa ir daržovės)
  • Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Puodas bulvėms virti
  • Šaukštas (Sultiniui maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Elnienos - Su kaulu, pjaustyta mažais gabalėliais
  • 2 vnt Ropių
  • 2 vnt Morkų
  • 1 vnt Svogūnas
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį, žirneliais
  • Vanduo - Mėsai troškinti ir sultiniui
  • 1 kg Bulvės - Virtos, patiekti

Gaminimo eiga
 

  • Elnieną supjaustyti mažais gabalėliais su kaulu.
  • Troškintuvo puode ant silpnos ugnies troškinti mėsą su ropėmis, morkomis ir svogūnais.
  • Įdėti druskos ir pipirų žirneliais, troškinti tol, kol mėsa taps minkšta.
  • Iš sultinio paruošti padažą: baltą padažą pagaminti vietoje pieno naudojant elnienos sultinį.
  • Patiekti su virtomis bulvėmis.

Pabaigai…

Šis receptas yra paprastas, bet skanus būdas paruošti elnieną, kuri puikiai dera su daržovėmis. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 7gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Elniena, Morkos, Ropės, Svogūnai, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating