Elnienos ir briedienos kepsnys su briuselio kopūstais ir voveraitėmis
Kalėdų naktį Norvegijoje pasnigo, sukurdamos tobulas baltas Kalėdas. Šiais metais nusprendėme pakeisti tradiciją ir vietoj ribbes iškepėme elnienos ir briedienos kepsnį. Taip pat patiekėme voveraičių, briuselio kopūstų, mandel bulvių ir tradicinį karamelinį pudingą desertui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Keptuvei apkepti mėsą)
- Orkaitė (Kepsniams užbaigti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Voveraitėms ir briuselio kopūstams apkepti)
- Mentelė (Maistui maišyti)
Ingredientai
Elnienos ir briedienos kepsniai
- 500 g Elnienos nugarinė - Supjaustyta kepsniais
- 500 g Briedienos nugarinė - Supjaustyta kepsniais
- 30 g Sviestas - Kepsniams kepti
- 1 šakelė Peletrūnas - Smulkintas
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Papildomi ingredientai
- 200 g Voveraitės - Šaldytos, atlaidintos
- 200 g Briuselio kopūstai - Apvirti ir apkepti
- 600 g Mandel bulvės - Virtos
- 30 g Sviestas - Su meškinio česnaku
- 100 g Erškėtrožių žiedlapių drebučiai
Gaminimo eiga
- Elnienos ir briedienos kepsnius apkepti keptuvėje su sviestu ir peletrūnu. Po to perkelti į orkaitę, įkaitintą iki 200°C. Briedieną kepti 15 minučių, elnieną – 10 minučių (plonesni gabalėliai). Gardinti druska ir pipirais, palikti pailsėti 10 minučių.
- Voveraites apkepti keptuvėje su sviestu, gardinti druska ir pipirais.
- Briuselio kopūstus apvirti 3 minutes ir apkepti keptuvėje su sviestu, gardinti druska ir pipirais.
- Bulves išvirti, patiekti su sviestu, pagardintu meškinio česnaku.
- Patiekti mėsą su voveraitėmis, briuselio kopūstais, bulvėmis ir erškėtrožių žiedlapių drebučiais.
Pabaigai…
Naudokite šviežias arba šaldytas voveraites, kad išvengtumėte kartumo. Palikite mėsą pailsėti po kepimo, kad sultys tolygiai pasiskirstytų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 50mg