Elnienos ir briedienos kepsnys su briuselio kopūstais ir voveraitėmis

Elnienos ir briedienos kepsnys su briuselio kopūstais ir voveraitėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kalėdų naktį Norvegijoje pasnigo, sukurdamos tobulas baltas Kalėdas. Šiais metais nusprendėme pakeisti tradiciją ir vietoj ribbes iškepėme elnienos ir briedienos kepsnį. Taip pat patiekėme voveraičių, briuselio kopūstų, mandel bulvių ir tradicinį karamelinį pudingą desertui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Norvegiška virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Keptuvei apkepti mėsą)
  • Orkaitė (Kepsniams užbaigti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Voveraitėms ir briuselio kopūstams apkepti)
  • Mentelė (Maistui maišyti)

Ingredientai
  

Elnienos ir briedienos kepsniai

  • 500 g Elnienos nugarinė - Supjaustyta kepsniais
  • 500 g Briedienos nugarinė - Supjaustyta kepsniais
  • 30 g Sviestas - Kepsniams kepti
  • 1 šakelė Peletrūnas - Smulkintas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Papildomi ingredientai

  • 200 g Voveraitės - Šaldytos, atlaidintos
  • 200 g Briuselio kopūstai - Apvirti ir apkepti
  • 600 g Mandel bulvės - Virtos
  • 30 g Sviestas - Su meškinio česnaku
  • 100 g Erškėtrožių žiedlapių drebučiai

Gaminimo eiga
 

  • Elnienos ir briedienos kepsnius apkepti keptuvėje su sviestu ir peletrūnu. Po to perkelti į orkaitę, įkaitintą iki 200°C. Briedieną kepti 15 minučių, elnieną – 10 minučių (plonesni gabalėliai). Gardinti druska ir pipirais, palikti pailsėti 10 minučių.
  • Voveraites apkepti keptuvėje su sviestu, gardinti druska ir pipirais.
  • Briuselio kopūstus apvirti 3 minutes ir apkepti keptuvėje su sviestu, gardinti druska ir pipirais.
  • Bulves išvirti, patiekti su sviestu, pagardintu meškinio česnaku.
  • Patiekti mėsą su voveraitėmis, briuselio kopūstais, bulvėmis ir erškėtrožių žiedlapių drebučiais.

Pabaigai…

Naudokite šviežias arba šaldytas voveraites, kad išvengtumėte kartumo. Palikite mėsą pailsėti po kepimo, kad sultys tolygiai pasiskirstytų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Briediena, Elniena, Kalėdinis receptas, Tradiciniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating