Elnienos troškinys su bulvių koše ir bruknių pagardu

Elnienos troškinys su bulvių koše ir bruknių pagardu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šiandien pietums pasirinkau elnienos troškinį su bulvių koše ir bruknių pagardu. Elnienos faršas, troškintas su daržovėmis ir pagardintas bruknėmis, puikiai dera su kreminėmis bulvėmis. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir primena senas tradicijas bei suteikia ypatingą skonį rudenio vakarams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Mėsai ir daržovėms apkepinti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Trintuvas (Bulvių košei ruošti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai)

Ingredientai
  

Elnienos troškinys

  • 400 g Elnienos faršas
  • 100 g Rūkyta šoninė - Supjaustyta juostelėmis
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta kubeliais
  • 1 vnt Cukinija - Supjaustyta kubeliais
  • 200 ml Riebi grietinėlė
  • 1 šaukštas Bruknių pagardas - Namų gamybos
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Sauja Šaldytos petražolės

Bulvių košė

  • 600 g Virtos bulvės
  • 50 g Sviestas
  • 100 ml Pienas
  • Pagal skonį Druska
  • Žiupsnelis Muskato riešutas - Tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite šoninę, svogūną, česnaką, papriką ir cukiniją.
  • Keptuvėje apkepkite šoninę iki ji taps traški. Tada pridėkite svogūną, česnaką, papriką ir cukiniją. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
  • Pridėkite elnienos faršą ir kepkite, kol mėsa bus iškepusi.
  • Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite bruknių pagardą ir šaldytas petražoles. Troškinkite keletą minučių.
  • Virtas bulves sutrinkite su sviestu, pienu, druska ir muskatu, kol gausite vientisą masę.
  • Patiekite elnienos troškinį su bulvių koše, šalia bruknių pagardo.

Pabaigai…

Laukiniena paprastai yra sausa, todėl riebios grietinėlės ir šoninės naudojimas padeda išgauti sodresnį skonį. Bruknių pagardas puikiai subalansuoja elnienos skonį, suteikdamas patiekalui gaivumo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 900mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bruknių pagardas, Bulvių košė, Elnienos troškinys, Tradiciniai lietuviški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating