Ėrienos kepsniai su raugintais kopūstais ir mėtos drebučiais
Šis patiekalas sukurtas skubant, bet rezultatas buvo stulbinantis. Ėrienos kepsniai su raugintais kopūstais ir mėtos drebučiais yra puikus derinys, kuris patiks kiekvienam mėsos mėgėjui. Rauginti kopūstai suteikia gaivumo, o mėtos drebučiai prideda netikėto saldumo ir gaivumo.
Reikalingi Įrankiai
- Karšto oro gruzdintuvė (Bulvėms kepti)
- Keptuvė (Ėrienos kepsniams kepti)
- Maišymo dubuo (Kopūstų ir svogūnų mišiniui)
Ingredientai
Ėrienos kepsniai
- 4 vnt Ėrienos kepsneliai su kaulu - Labai maži
- Druska ir pipirai - Pagardinimui
Bulvės
- 8 vnt Mandel bulvytės
- Druska ir pipirai - Pagardinimui
- Alyvuogių aliejus - Šlakelis
Rauginti kopūstai
- 300 g Rauginti kopūstai
- 1 vnt Raudonasis svogūnas - Smulkintas
- 2 v.š. Garstyčių sėklų aliejus
Mėtos drebučiai
- 100 g Mėtos drebučiai - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Mandel bulvytes sumečiau į karšto oro gruzdintuvę, pagardinus druska, pipirais ir šlakeliu aliejaus. Kepiau 20 min 180⁰C.
- Raugintus kopūstus sumaišiau su smulkintu raudonuoju svogūnu ir garstyčių sėklų aliejumi.
- Ėrienos kepsnelius su kaulu (labai maži) kepiau keptuvėje po 2 minutes iš abiejų pusių. Svarbu neperkepti. Gardinau tik druska ir pipirais.
- Patiekti su mėtos drebučiais, kurie tobulai tinka ėrienai.
Pabaigai…
Ėrienos kepsniai labai greitai iškepa, todėl svarbu jų neperkepti. Taip pat galima naudoti ir kitų rūšių drebučius ar padažus pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg