
Ežiukai su rūkytais spirgučiais
Ežiukai – paprastas ir greitas patiekalas, kuris sukelia vaikystės prisiminimus. Šie mažučiai, minkšti kukuliai yra puikus pasirinkimas šeimos pietums. Rūkyti spirgučiai suteikia patiekalui ypatingą skonį ir primena tradicinės lietuviškos virtuvės aromatus.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui virinti)
- Keptuvė (Spirgučiams kepti)
- Tarka (Tešlai perleisti)
Ingredientai
Ežiukų tešla
- 500 g Miltai
- 250 ml Vanduo
- žiupsnelis Druska
Padažas su spirgučiais
- 100 g Rūkyti spirgučiai - Smulkiai pjaustyti
Gaminimo eiga
- Miltus ir vandenį sumaišykite su druska ir išminkykite tešlą. Suformuokite mažus rutuliukus, juos pamiltuokite ir perleiskite per tarką, kad gautumėte ežiukų formą.
- Paruoštus ežiukus virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių, kol jie iškils į paviršių.
- Keptuvėje ištirpinkite rūkyti spirgučius, kol jie taps traškūs. Paruoštus ežiukus patiekite su spirgučiais ant viršaus.
Pabaigai…
Spirgučiai gali būti pakeisti lašiniukais ar smulkiai pjaustyta rūkyta šonine. Taip pat galima pridėti svogūnų, kad padažas būtų sodresnio skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas C: 1mg