Ežiukai su rūkytais spirgučiais

Ežiukai su rūkytais spirgučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ežiukai – paprastas ir greitas patiekalas, kuris sukelia vaikystės prisiminimus. Šie mažučiai, minkšti kukuliai yra puikus pasirinkimas šeimos pietums. Rūkyti spirgučiai suteikia patiekalui ypatingą skonį ir primena tradicinės lietuviškos virtuvės aromatus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui virinti)
  • Keptuvė (Spirgučiams kepti)
  • Tarka (Tešlai perleisti)

Ingredientai
  

Ežiukų tešla

  • 500 g Miltai
  • 250 ml Vanduo
  • žiupsnelis Druska

Padažas su spirgučiais

  • 100 g Rūkyti spirgučiai - Smulkiai pjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Miltus ir vandenį sumaišykite su druska ir išminkykite tešlą. Suformuokite mažus rutuliukus, juos pamiltuokite ir perleiskite per tarką, kad gautumėte ežiukų formą.
  • Paruoštus ežiukus virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių, kol jie iškils į paviršių.
  • Keptuvėje ištirpinkite rūkyti spirgučius, kol jie taps traškūs. Paruoštus ežiukus patiekite su spirgučiais ant viršaus.

Pabaigai…

Spirgučiai gali būti pakeisti lašiniukais ar smulkiai pjaustyta rūkyta šonine. Taip pat galima pridėti svogūnų, kad padažas būtų sodresnio skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Ežiukai, Lietuviški receptai, Spirgučiai, Tradicinė virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating