Fårikål (Norvegijos avienos troškinys su kopūstais ir morkomis)
Fårikål yra Norvegijos tradicinis rudens patiekalas, kurį itin mėgsta vietiniai gyventojai. Šis troškinys yra ilgai troškintas avienos ir kopūstų mišinys su šiek tiek morkų ir svogūnų, pagardintas pipirų grūdeliais. Nepaisant paprasto paruošimo, jis suteikia gilų skonį, ypač rudenį, kai norisi šilto ir jaukaus maisto. Patiekalas yra populiarus Norvegijoje ir dažnai valgomas per specialią Fårikål dieną.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis troškinimo puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visa aviena ir daržovės.)
- Peilis (Kopūstams, avienai ir daržovėms pjaustyti.)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas maišymui (Troškinimui ir ingredientų sumaišymui.)
Ingredientai
- 1.5 kg Aviena - Su kaulais, stambiai pjaustyta.
- 1 vnt Didelis kopūstas - Stambiai pjaustytas.
- 3-4 vnt Morkos - Supjaustytos ilgesniais gabalėliais.
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas.
- 1 sauja Juodųjų pipirų grūdeliai
- pagal skonį Druska
- 6-8 vnt Virtos bulvės - Patiekimui.
Gaminimo eiga
- Į didelį troškinimo puodą sudėkite avieną, kopūstus, morkas ir svogūną. Įberkite druskos ir pipirų grūdelių.
- Užpilkite vandeniu, kad apsemtų visus ingredientus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 2,5 valandos, kol mėsa taps minkšta.
- Patiekite karštą su virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Norėdami suteikti patiekalui šiek tiek daugiau skonio, galite pridėti lauro lapų troškinimo metu arba įdėti šiek tiek sviesto prie patiekimo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 450IUVitaminas C: 70mg