Farširuotas patisonas
Nežinau, jau kiek kartų esu pasižadėjusi sau, neauginti patisonų. Nepaisant visų iššūkių, šį pavasarį draugė pametėjo daug sėklų, ir patisonai užaugo puikūs. Tad nusprendžiau juos farširuoti. Patiekalas su daug skonių, kuriame dera svogūnai, morkos, cukinijos, pievagrybiai ir kiaulienos faršas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka bet kokia karščiui atspari forma)
- Didelis peilis (Patisonui pjauti)
- Šaukštas (Patisono viduriams išgremžti)
- Keptuvė (Daržovėms apkepinti)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Įdaras
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Cukinija - Supjaustyta mažais kubeliais
- 200 g Pievagrybiai - Smulkiai pjaustyti
- 100 g Ryžiai - Virti
- 300 g Kiaulienos faršas
- 50 g Džiovintų grybų milteliai
- Bazilikai - Pagal skonį
- Juodieji pipirai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Svogūnus ir morkas apkepkite keptuvėje, kol suminkštės.
- Pridėkite cukiniją ir pievagrybius, toliau kepkite dar 5-7 minutes.
- Sumaišykite keptas daržoves su virtais ryžiais ir kiaulienos faršu.
- Įdarykite patisoną gauta mase ir uždenkite jo viršumi.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 210°C temperatūroje apie 45 minutes, kol patisono kiautas suminkštės.
Pabaigai…
Galima patiekti su grietine arba pomidorų padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 40mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg