
Farširuoti cukinijų laiveliai su šampinjonais ir vištiena
Gruodžio mėnesį, kai šviežios cukinijos tampa retenybe, ši receptūra leidžia panaudoti šaldytuve likusius ingredientus, sukuriant skanų patiekalą. Farširuoti cukinijų laiveliai yra puikus būdas panaudoti vištienos faršą ir likusias daržoves. Šis receptas yra greitas ir nesudėtingas, todėl tinka tiek kasdieniam gaminimui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 210°C)
- Kepimo skarda (Tinkama kepti cukinijų laivelius)
- Keptuvė (Naudojama daržovėms ir vištienai apkepti)
- Tarkuoklis (Tarkuoti morkoms ir cukinijoms)
Ingredientai
- 1 vnt Cukinija - Pusiau perpjauta ir išvalyta
- 150 g Vištienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 100 g Šampinjonai - Pjaustyti
- 50 g Tarkuotas sūris
- Aliejus - Kepimui
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 210°C. Perpjaukite cukiniją perpus ir išvalykite vidų, palikdami storą kraštą. Paruoškite vištienos faršą, sumaišydami jį su prieskoniais.
- Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite smulkintą svogūną, tarkuotą morką ir pjaustytus šampinjonus. Pridėkite vištienos faršą ir toliau kepkite, kol mėsa bus iškepusi.
- Paruoštą įdarą dėkite į cukinijų laivelius. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir dekoruokite pjaustytais šampinjonų griežinėliais.
- Dėkite cukinijų laivelius į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Pabaigoje padidinkite temperatūrą, kad sūris gražiai apskrustų.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka šaldytuvo likučiams sunaudoti. Jei neturite cukinijų, galite naudoti kitas daržoves, kaip paprikas ar baklažanus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 12gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 15mg