
Farširuoti vištienos ketvirčiai su slyvomis ir riešutais
Tradicinė mano švenčių stalo puošmena – farširuoti vištienos ketvirčiai. Iškaulijus, vištienos ketvirčius kruopščiai pamarinuoju ir palieku per naktį, kad prieskoniai įsigertų. Įdaras pagamintas iš maltos kiaulienos su grietinėle, batonu, slyvomis, persikais, riešutais ir spanguolėmis – skonis, kuriame susilieja saldumas ir sūrumas. Kepti vištienos ketvirčiai tampa ypatingai minkšti ir sultingi.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Didelis, kad tilptų visi vištienos ketvirčiai)
- Pjaustymo lentelė (Vištienai iškaulinti ir farširuoti)
- Peilis (Aštrus, vištienai iškaulinti)
- Šaukštas (Įdarui sudėti į vištienos ketvirčius)
Ingredientai
- 4 vnt Vištienos ketvirčiai - Iškaulinti
- 250 g Malta kiauliena
- 50 ml Grietinėlė
- 100 g Batonas - Mirkyti piene
- 50 g Džiovintos slyvos - Smulkiai pjaustytos
- 50 g Persikai - Smulkiai pjaustyti
- 30 g Riešutai - Kapoti
- 30 g Spanguolės - Džiovintos
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, prieskonių mišinys
Gaminimo eiga
- Vištienos ketvirčius iškaulinti, palikti odą nepažeistą.
- Sumaišyti maltą kiaulieną, grietinėlę, mirkytą batoną, slyvas, persikus, riešutus ir spanguoles į vienalytį mišinį.
- Įdaryti vištienos ketvirčius paruoštu įdaru ir užsiūti arba susegti dantų krapštukais, kad įdaras neišbėgtų.
- Pagardinti vištieną prieskoniais, palikti šaldytuve per naktį, kad įsigertų.
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Vištienos ketvirčius sudėti į kepimo indą ir kepti apie 50 minučių, kol vištiena bus gražiai apskrudusi ir pilnai iškepusi.
- Po kepimo leisti vištienai šiek tiek atvėsti, tada perpjauti pusiau ir pateikti.
Pabaigai…
Šį receptą galima praturtinti pridedant daugiau džiovintų vaisių ar kitų riešutų pagal skonį. Taip pat galima pridėti daugiau prieskonių, tokių kaip česnakai ar rozmarinas, kad vištiena įgautų dar daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 50gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 350mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg