
Firminė pica iš maisto likučių
Kaip sunaikinti maisto likučius? Mano firminė pica iš maisto likučių: dešros, dešrelių, kotletų, kepsnių, sūrio, pomidorų ir t.t. Šis receptas leidžia panaudoti tai, kas lieka šaldytuve, ir sukurti skanų patiekalą, kuris tinka visai šeimai. Lengva pagaminti ir greitai iškepti.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Aliejumi išteptas, pabarstytas miltais)
- Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
- Kepimo popierius (Nepaminėta, bet naudinga)
Ingredientai
Picos pagrindas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 4 v.š. Majonezas
- 4 v.š. Miltai
- žiupsnelis Druska
Įdaras
- Tomatų ar namuose gamintas pomidorų padažas
- Pjaustytos dešrelės, dešra ar mėsos likučiai
- Tarkuotas sūris
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, majonezą, miltus ir druską sumaišyti. Kepimo indą ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais. Supilti tešlą į kepimo indą.
- Ant viršaus uždėti tomatų ar namuose gamintą pomidorų padažą, pjaustytas dešreles, dešrą ar mėsos likučius. Kepti orkaitėje 20 minučių.
- Pabaigoje užberti tarkuoto sūrio ir leisti jam ištirpti. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, priklausomai nuo to, ką turite šaldytuve. Taip pat galite pridėti įvairių prieskonių, kad pica būtų dar skanesnė.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg