Gaivios salotos su riešutais

Gaivios salotos su riešutais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skaitykite žemiau ir sužinokite, kaip paruošti šį patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kelių saujų garžgarsčių lapelių
  • 1 raudono svogūno
  • 1 avokado
  • 3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto mėgiamo garstyčių padažo
  • druskos
  • pipirų
  • saujos graikinių riešutų.

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki laipsnių temperatūros. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir kepkite minutes. Tada riešutams leiskite atvėsti, o atvėsusius juos susmulkinkite. Mažame indelyje suplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčių padažą. Tai geriausia daryti užsukamame stiklainėlyje. Gautą padažą pagardinkite druska ir pipirais. Atskirame dubenyje sumaišykite garžgarsčių lapus ir plonai pjaustytą svogūną. Ant salotų užpilkite dalį padažo ir išmaišykite. Tada pasirinkite lėkštę, kurioje ir patieksite salotas. Sudėkite salotas, o ant jų viršaus riekelėmis dėkite supjaustytą avokadą. Viską apšlakstykite likusiu padažu ir apibarstykite kapotais riešutais. Patiekite su rieke jūsų mėgstamos duonos. Skaitytoja sako, kad šias salotas reikia gaminti tada, kada ruošiatės valgyti, nes jos skaniausios ir estetiškiau atrodo šviežios, nes avokadas linkęs greit juoduoti, nebent jį dosniai apšlakstysite citrinos sultimis. Skanaus!

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating