Gardūs kotletukai su sūriu
Šioks toks aprašymas ir ingredientų sąrašas apačioje.
Ingredientai
- naminis faršas: 500 gramų
- pienas: 3-4 šaukštai
- tarkuotas fermentinis sūris: 1/2 stiklinės
- sumalti džiūvesėliai
- druska
- pipirai
- krapai
- petražolės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia naminį faršą gerai išminkykime ir į jį suberkime fermentinį sūrį bei smulkiai pjaustytas petražoles ir krapus. Nedidelio dydžio kotletus formuokime sudrėkintomis rankomis – šitaip mėsa mažiau lips prie mūsų pirštų. Apvoliokime kotletus džiūvėsėliuose ir sudėkime į įkaitintą keptuvę, išteptą aliejumi.
- Tuomet apkepinkime kotletus iš abiejų pusių ir, sumažinę kaitrą, kepkime apie – minučių, priklausomai nuo padarytų kotletų dydžio.
- Labai gardu ragauti su mėgstama bulvių koše, paskaninta gabalėliu sviesto. Skanaus.
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.