Gardusis bulvių apkepas

Gardusis bulvių apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Žemiau rasite ingredientus ir gaminimo instrukcijas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 55 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 800 g nesukrintančių bulvių,
  • 1 česnako skiltelė,
  • 250 ml grietinėlės,
  • 250 ml pieno (natūralaus),
  • aromatinės druskos, šviežiai malto muskato riešuto, pipirų, daržovių sultinio miltelių,
  • šaukšto susmulkinto sviesto.

Gaminimo eiga
 

  • Plokščią apkepo formą ištepkite sviestu.
  • Nuluptą česnako skiltelę išspauskite ar susmulkinkite peiliu ir paskleiskite formoje.
  • Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais (patogiausia – daržovių pjaustykle).
  • Pusę bulvių išdėliokite formoje. Pabarstykite aromatine druska ir šviežiai tarkuotu muskato riešutu, viršuje paskleiskite likusias bulves.
  • Grietinėlę sumaišykite su pienu. Dosniai pagardinkite daržovių sultinio milteliais, aromatine druska, muskatu ir pipirais, supilkite ant bulvių.
  • Ant viršaus paskleiskite sviesto kruopeles.
  • Kepkite valandą 180 laipsnių C karštumo orkaitėje.
  • Valgykite dar karštą.

Pabaigai…

Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.
Recepto raktažodžiai Apkepai, Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating