Gardusis bulvių apkepas
Žemiau rasite ingredientus ir gaminimo instrukcijas.
Ingredientai
- 800 g nesukrintančių bulvių,
- 1 česnako skiltelė,
- 250 ml grietinėlės,
- 250 ml pieno (natūralaus),
- aromatinės druskos, šviežiai malto muskato riešuto, pipirų, daržovių sultinio miltelių,
- šaukšto susmulkinto sviesto.
Gaminimo eiga
- Plokščią apkepo formą ištepkite sviestu.
- Nuluptą česnako skiltelę išspauskite ar susmulkinkite peiliu ir paskleiskite formoje.
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais (patogiausia – daržovių pjaustykle).
- Pusę bulvių išdėliokite formoje. Pabarstykite aromatine druska ir šviežiai tarkuotu muskato riešutu, viršuje paskleiskite likusias bulves.
- Grietinėlę sumaišykite su pienu. Dosniai pagardinkite daržovių sultinio milteliais, aromatine druska, muskatu ir pipirais, supilkite ant bulvių.
- Ant viršaus paskleiskite sviesto kruopeles.
- Kepkite valandą 180 laipsnių C karštumo orkaitėje.
- Valgykite dar karštą.
Pabaigai…
Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.