Gardusis varškės apkepas

Gardusis varškės apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ir kas gi nenorėtų paragauti itin kvapnaus, lengvo ir puraus lyg debesėlio varškės apkepo? Po ilgų ieškojimų ir bandymų iškepti labai skanų ir minkštą varškės apkepą galima drąsiai pasakyti: šitas receptas PATS GERIAUSIAS!!! Pagaminti paprasta ir nėra labai brangu, o iš orkaitės sklindantis malonus apkepo kvapas iš karto išduoda, kad bus labai labai gardu! Pamėginkite ir Jūs!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 250 ml kefyro
  • 10 šaukštų manų kruopų
  • 1 kg varškės
  • 5 kiaušiniai
  • 5 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenėlį supilti kefyrą ir manų kruopas, gerai išmaišyti ir palikti, kad išbrinktų.
  • Tuo tarpu per sietelį pertrinti varškę.
  • Į dubenėlį atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
  • Viename indelyje gerai išsukti kiaušinio trynius, cukrų bei vanilinį cukrų.
  • Trynių masę įmaišyti į varškę, įdėti šaukštelį kepimo miltelių, pamaišyti, supilti kefyrą su išbrinkusiais manais, viską gerai išmaišyti.
  • Kitame dubenėlyje gerai, iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kad pabaigus plakti baltymai neiškristų iš dubenėlio.
  • Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į bendrą varškės masę bei viską kartu išmaišyti.
  • Gautą masę dėti į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.
  • Labai tinka su uogomis, uogienėmis, jogurtu ar tiesiog grietine. Skanaus!!!

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Recepto raktažodžiai Apkepas, Desertai, Kepti orkaitėje, Lietuviški patiekalai, Patiekalai pietums, Patiekalai pusryčiams, Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai, Receptai iš varškės, Varškės apkepas, Varškės patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating