Glazūruoti mėsos kukuliai

Glazūruoti mėsos kukuliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Išsamias instrukcijas rasite recepto aprašyme.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • malta mėsa: 500 gramų (kiauliena, vištiena arba kalakutiena)
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 1
  • obuoliai: 1 (nedidelis)
  • krakmolas: 1 valgomasis šaukštas
  • druska
  • pipirai
  • mėgstami prieskoniai
  • Glazūra:
  • medus: 1 valgomasis šaukštas
  • sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
  • apelsinų sultys: 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia nulupkime obuolį, sutarkuokime labai smulkiai, sultis nuspauskime. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykime. Į maltą mėsą dėkime tarkuotą obuolį, svogūną, kiaušinį, krakmolą, mėgstamus prieskonius bei druską. Gerai viską išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą bent valandai.
  • Tada iš faršo formuokime kukulius, dėkime į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi bei kepkime orkaitėje įkaitintoje iki laipsnių temperatūros maždaug minučių.
  • Galiausiai glazūrai visus produktus sumaišykime. Ištepkime kukulius ir dar pakepkime apie minutes. Patiekime su savo mėgstamu garnyru.

Pabaigai…

Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.
Recepto raktažodžiai Mėsos patiekalai, Patiekalai iš faršo
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating