Glazūruoti mėsos kukuliai
Išsamias instrukcijas rasite recepto aprašyme.
Ingredientai
- malta mėsa: 500 gramų (kiauliena, vištiena arba kalakutiena)
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- obuoliai: 1 (nedidelis)
- krakmolas: 1 valgomasis šaukštas
- druska
- pipirai
- mėgstami prieskoniai
- Glazūra:
- medus: 1 valgomasis šaukštas
- sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
- citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
- apelsinų sultys: 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia nulupkime obuolį, sutarkuokime labai smulkiai, sultis nuspauskime. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykime. Į maltą mėsą dėkime tarkuotą obuolį, svogūną, kiaušinį, krakmolą, mėgstamus prieskonius bei druską. Gerai viską išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą bent valandai.
- Tada iš faršo formuokime kukulius, dėkime į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi bei kepkime orkaitėje įkaitintoje iki laipsnių temperatūros maždaug minučių.
- Galiausiai glazūrai visus produktus sumaišykime. Ištepkime kukulius ir dar pakepkime apie minutes. Patiekime su savo mėgstamu garnyru.
Pabaigai…
Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.