Glazūruoti šonkauliukai su keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais

Glazūruoti šonkauliukai su keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pirmą kartą išdrįsau gaminti šiuos šonkauliukus, nes nesame mėgėjai saldžiarūgštės mėsytės. Kepiau daug bulvių, vyrui sakydama, kad jei šonkauliukai bus nevalgomi, tai valgysime bulves su pienu. Bet kaip nekeista patiko labai, skonis įdomus, ne toks prie kokio mes pratę, ir iš ties labai skanu, abu persivalgėme.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo rankovė
  • Puodas
  • Dubenėlis
  • Šaukštas (Mišiniui maišyti)

Ingredientai
  

Šonkauliukai

  • 1.5 kg Šonkauliukai - Padruskinau ir ištryniau adžika, palikau pasimarinuoti valandžiukei
  • 4 v.š. Alyvuogių aliejus - Glazūrai
  • 3 v.š. Sojos padažas - Glazūrai
  • 3 v.š. Medus - Glazūrai
  • 3 v.š. Citrinos sultys - Glazūrai

Priedai

  • Keptos bulvės
  • Rauginti kopūstai - Sumaišyti su sėmenų aliejumi

Gaminimo eiga
 

  • Šonkauliukus padruskinau ir ištryniau adžika, palikau pasimarinuoti valandžiukei.
  • Kepiau šonkauliukus kepimo rankovėje.
  • Iškepusius sudėjau į puodą.
  • Dubenėlyje sumaišiau 4 v.š. aliejaus, 3 v.š. sojos padažo, 3 v.š. medaus ir 3 v.š. citrinos sulčių. Visą šį mišinį supyliau ant šonkauliukų ir vis pamaišant patroškinau.
  • Valgėme su keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais sumaišytais su sėmenų aliejumi.

Pabaigai…

Kepant šonkauliukus kepimo rankovėje, mėsytė tampa sultingesnė ir išlaiko daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 40gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Glazūruota mėsa, Keptos bulvės, Rauginti kopūstai, Receptai su nuotraukomis, Šonkauliukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating