Glazūruoti šonkauliukai su keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais
Pirmą kartą išdrįsau gaminti šiuos šonkauliukus, nes nesame mėgėjai saldžiarūgštės mėsytės. Kepiau daug bulvių, vyrui sakydama, kad jei šonkauliukai bus nevalgomi, tai valgysime bulves su pienu. Bet kaip nekeista patiko labai, skonis įdomus, ne toks prie kokio mes pratę, ir iš ties labai skanu, abu persivalgėme.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo rankovė
- Puodas
- Dubenėlis
- Šaukštas (Mišiniui maišyti)
Ingredientai
Šonkauliukai
- 1.5 kg Šonkauliukai - Padruskinau ir ištryniau adžika, palikau pasimarinuoti valandžiukei
- 4 v.š. Alyvuogių aliejus - Glazūrai
- 3 v.š. Sojos padažas - Glazūrai
- 3 v.š. Medus - Glazūrai
- 3 v.š. Citrinos sultys - Glazūrai
Priedai
- Keptos bulvės
- Rauginti kopūstai - Sumaišyti su sėmenų aliejumi
Gaminimo eiga
- Šonkauliukus padruskinau ir ištryniau adžika, palikau pasimarinuoti valandžiukei.
- Kepiau šonkauliukus kepimo rankovėje.
- Iškepusius sudėjau į puodą.
- Dubenėlyje sumaišiau 4 v.š. aliejaus, 3 v.š. sojos padažo, 3 v.š. medaus ir 3 v.š. citrinos sulčių. Visą šį mišinį supyliau ant šonkauliukų ir vis pamaišant patroškinau.
- Valgėme su keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais sumaišytais su sėmenų aliejumi.
Pabaigai…
Kepant šonkauliukus kepimo rankovėje, mėsytė tampa sultingesnė ir išlaiko daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 40gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg