Graikiškas makaronų apkepas

Graikiškas makaronų apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Graikiškas makaronų apkepas
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g makaronų,
  • druskos,
  • 150 g sviesto,
  • 2 kiaušiniai,
  • 100 g fetos sūrio,
  • tarkuoto muskato riešuto,
  • 2-3 svogūnai,
  • 2 svogūnų laiškai,
  • 700 g faršo,
  • 1 stiklinė baltojo vyno,
  • 5-6 pomidorai,
  • smulkiai supjaustytų mėtų ir petražolių (pagal skonį),
  • pipirų,
  • sviesto ir miltų (formai ištepti ir pabarstyti),
  • 1 stiklinė tarkuoto parmezano sūrio***
  • Užpilas:
  • 3 šaukštai kukurūzų arba bulvių krakmolo,
  • 1/2 litro pieno,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • 3 kiaušiniai,
  • druskos.

Gaminimo eiga
 

  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sumaišykite su 100 gramų sviesto.
  • Kiaušinius išplakite, įtrupinkite fetos sūrio, įberkite tarkuoto muskato riešuto ir viską sumaišykite su makaronais.
  • Svogūnus ir pavasarinius svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite likusiame svieste.
  • Sudėkite faršą, pakepinkite ir užpilkite vynu.
  • Pomidorus nulupkite, išimkite sėklas, smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie mėsos, suberkite mėtas, petražoles, druską, pipirus, įpilkite 1 stiklinę vandens.
  • Viską troškinkite 20 minučių.
  • Apkepo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
  • Dėkite pusę makaronų ir pabarstykite puse tarkuoto parmezano sūrio.
  • Ant viršaus dėkite faršą ir likusį makaronų sluoksnį.
  • Kukurūzų arba bulvių krakmolą išmaišykite su trupučiu šalto pieno.
  • Likusį pieną pakaitinkite ir maišydami lėtai supilkite krakmolą.
  • Visą laiką maišydami užvirinkite, nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite išplaktus kiaušinius ir sviestą.
  • Įberkite druskos ir dar kartą viską gerai sumaišykite.
  • Šį mišinį užpilkite ant makaronų ir pabarstykite likusiu tarkuotu parmezanu.
  • Apkepą kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 1 valandą.
  • Prieš patiekdami leiskite jam truputį atvėsti.

Pabaigai…

Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.
Recepto raktažodžiai Makaronai, Makaronų apkepai, Miltiniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating