Graikiškas makaronų apkepas
Graikiškas makaronų apkepas
Ingredientai
- 500 g makaronų,
- druskos,
- 150 g sviesto,
- 2 kiaušiniai,
- 100 g fetos sūrio,
- tarkuoto muskato riešuto,
- 2-3 svogūnai,
- 2 svogūnų laiškai,
- 700 g faršo,
- 1 stiklinė baltojo vyno,
- 5-6 pomidorai,
- smulkiai supjaustytų mėtų ir petražolių (pagal skonį),
- pipirų,
- sviesto ir miltų (formai ištepti ir pabarstyti),
- 1 stiklinė tarkuoto parmezano sūrio***
- Užpilas:
- 3 šaukštai kukurūzų arba bulvių krakmolo,
- 1/2 litro pieno,
- 2 šaukštai sviesto,
- 3 kiaušiniai,
- druskos.
Gaminimo eiga
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sumaišykite su 100 gramų sviesto.
- Kiaušinius išplakite, įtrupinkite fetos sūrio, įberkite tarkuoto muskato riešuto ir viską sumaišykite su makaronais.
- Svogūnus ir pavasarinius svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite likusiame svieste.
- Sudėkite faršą, pakepinkite ir užpilkite vynu.
- Pomidorus nulupkite, išimkite sėklas, smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie mėsos, suberkite mėtas, petražoles, druską, pipirus, įpilkite 1 stiklinę vandens.
- Viską troškinkite 20 minučių.
- Apkepo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
- Dėkite pusę makaronų ir pabarstykite puse tarkuoto parmezano sūrio.
- Ant viršaus dėkite faršą ir likusį makaronų sluoksnį.
- Kukurūzų arba bulvių krakmolą išmaišykite su trupučiu šalto pieno.
- Likusį pieną pakaitinkite ir maišydami lėtai supilkite krakmolą.
- Visą laiką maišydami užvirinkite, nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite išplaktus kiaušinius ir sviestą.
- Įberkite druskos ir dar kartą viską gerai sumaišykite.
- Šį mišinį užpilkite ant makaronų ir pabarstykite likusiu tarkuotu parmezanu.
- Apkepą kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 1 valandą.
- Prieš patiekdami leiskite jam truputį atvėsti.
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.