Graikiškų riešutų tortas

Graikiškų riešutų tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušiniai: 4
  • miltai: 1,5 stiklinės
  • dirbtinis medus: 2 v.š.
  • kepimo milteliai: 1 a.š.
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • Kremui:
  • sutirštintas pienas: 2 indeliai
  • sviestas: 1,5 pakelio
  • graikiški riešutai: 300 gramų
  • citrinos: 2

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kiaušinių trynius išsukime su cukrumi bei įdame dirbtiną medų. Tada miltus sumaišykime su kepimo milteliais. Labai gerai išplaktus kiaušinių baltymus (iki putų) taip pat sudėkime į tešlą.
  • Tuomet iškepkime du apvalios formos biskvitus. Abu perpjaukime per pusę. Išvirkime sutirštintą pieną (verdame maždaug minučių). Tada į dubenį sudėkime sviestą, išvirkime. Viskas išsukime, kad būtų vientisa masė. Tuomet burokinės tarkos įtarkuokime citrinos žievės (geltonos spalvos). Taip pat įdėkime keletą susmulkintų graikiškų riešutų, bei į tą masę įspauskime abiejų citrinų sultis.
  • Galiausiai kremu pertepkime perpjautus biskvitus, o likusia dalimi kremo aptepkime jau suformuotą tortą iš visų pusių. Ištepkime kremu, visą tortą apiberkime susmulkintais riešutais. Skanaus!

Pabaigai…

Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating