Graikiškų riešutų tortas
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- kiaušiniai: 4
- miltai: 1,5 stiklinės
- dirbtinis medus: 2 v.š.
- kepimo milteliai: 1 a.š.
- cukrus: 0,5 stiklinės
- Kremui:
- sutirštintas pienas: 2 indeliai
- sviestas: 1,5 pakelio
- graikiški riešutai: 300 gramų
- citrinos: 2
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinių trynius išsukime su cukrumi bei įdame dirbtiną medų. Tada miltus sumaišykime su kepimo milteliais. Labai gerai išplaktus kiaušinių baltymus (iki putų) taip pat sudėkime į tešlą.
- Tuomet iškepkime du apvalios formos biskvitus. Abu perpjaukime per pusę. Išvirkime sutirštintą pieną (verdame maždaug minučių). Tada į dubenį sudėkime sviestą, išvirkime. Viskas išsukime, kad būtų vientisa masė. Tuomet burokinės tarkos įtarkuokime citrinos žievės (geltonos spalvos). Taip pat įdėkime keletą susmulkintų graikiškų riešutų, bei į tą masę įspauskime abiejų citrinų sultis.
- Galiausiai kremu pertepkime perpjautus biskvitus, o likusia dalimi kremo aptepkime jau suformuotą tortą iš visų pusių. Ištepkime kremu, visą tortą apiberkime susmulkintais riešutais. Skanaus!
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.